Neprijeten vonj odpadkov v času visokih temperatur

Domžalec 29.07.2016  |  Miha Ulčar

V poletnih mesecih, ko so temperature zraka praviloma visoke, prihaja v zabojnikih za embalažo in biološke odpadke do neprijetnega vonja.

V zabojnikih za embalažo se nemalokrat znajde embalaža z neizpraznjeno vsebino (npr. ostanki jogurta, mleka in mlečnih izdelkov), zaradi katere si je potrebno zatisniti nos. V primeru biološko razgradljivih odpadkov k pospešeni razgradnji in posledično smradu prispevajo poleg temperatur še razkrojevalci: ličinke muh, bakterije, plesni, itd. V vročih poletnih dneh se razgradnja začne že pri pripravi hrane, se nadaljuje v košu za biološke odpadke – bodisi v kuhinji

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem