Zadnje novice

Delodajalci pripravljeni na kompromise, kot še nikoli doslej

Delo pred 27 minutami
Delodajalci razgraboije vse, kar pride na trg dela. Niti pomanjkanje izkušenj, izobrazba ali starost nista več ovira za zaposlitev. V nadaljevanju preberite: »Subvencija za zaposlovanje mladih oseb se je izkazala za uspešen ukrep,« je ob predstavitvi… »

Novi razširjeni program ima veliko izvedbenih neznank

Delo pred 27 minutami
V noveli zakona o osnovni šoli razširjeni program ne določa več dopolnilnega, dodatnega pouka, interesnih dejavnosti, podaljšanega bivanja …. V nadaljevanju preberite: Novela zakona o osnovni šoli, ki je začela veljati včeraj, je skoraj neopazno… »

Prvi dan z evropskim delovnim časom v bolnišnicah

Delo pred 27 minutami
Zdravnikov je za 48-urni delovnik premalo, zato v vseh bolnišnicah obravnavajo le še nujne bolnike. V nadaljevanju preberite: Prvi dan dela po evropskem delovnem času, to je 40 plus osem ur na teden, za katerega se je odločilo tudi veliko slovenskih… »

Loto sedemletnik

Delo pred 27 minutami
Je pasja sedmica, ki je pri psih Lotove velikosti blizu človeške petdesetke, tista starost, ko se pes unese, ali pa kriza srednjih let samo še zaostri značaj? Časovna dezorientiranost je povzročila, da sem pozabila na Lotov rojstni dan. Nanj me je… »

Čutimo, da lahko prispevamo k iskanju rešitev

Delo pred 27 minutami
Po dveh mesecih slovenskega nestalnega članstva v varnostnem svetu. Minevata dva meseca slovenskega članstva v varnostnem svetu Združenih narodov. Z vojnama v Ukrajini in Gazi je naša država v središču iskanja svetovnega miru, skupaj z možnostmi… »

Kiril Martinov: Vladimir Putin s svojimi dejanji uničuje Rusijo

Delo pred 16 minutami
Putin vodi tudi vojno proti običajnim Rusom, je prepričan Kiril Martinov, ki v eksilu nadaljuje delo ruske neodvisne publikacije Nova gazeta. V nadaljevanju preberite: Vojna cenzura, ki je sledila napadu na Ukrajino, je dokončno zadušila neodvisno… »

Držite se svojih načel in se borite zanje

Delo pred 16 minutami
Po Evropi je v današnjem času odprto vprašanje revščine, neenakosti, okoljskih poškodb in očitno tudi vojn v Ukrajini in Gazi. V nadaljevanju preberite: Britanski neodvisni poslanec Jeremy Corbyn se je pred tednom dni udeležil srečanja Evropske… »

Rdeči vragi brez bele zastave, a le s trohico upanja v boj s prvaki

Delo pred 16 minutami
Razigrani Manchester City po strelskem izbruhu Haalanda optimistično pričakuje zdesetkani United. Pomembna tekma v lovu za obstanek za Lovrića in Bijola. Bližje kot je konec sezone, bolje v obrambi trojne lovorike igra Manchester City. Sinje modri… »

Vojno v Gazi moramo poimenovati s pravim imenom

Delo pred 16 minutami
V Gazi namreč ni humanitarne krize zaradi potresa, ampak je posledica vojne oziroma brezobzirnega in namenskega bombardiranja. Pred tednom dni me je znanec, ki je v Mladini prebral moje mnenje o izraelskem početju v Gazi, vprašal, kaj je moj motiv za… »

Prava mojstrovina Lovra, dva obraza Nike, opravičilo avstrijske tekmice

Delo pred 27 minutami
Nepozaben slovenski dan v Lahtiju s šesto zmago Nike Križnar in drugo Lovra Kosa v svetovnem pokalu. Polom avstrijskega skakalnega šampiona Stefana Krafta. V nadaljevanju preberite: Kakšne izkušnje so imeli slovenski smučarski skakalci z veliko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem