Zadnje novice

Energetska kriza 2021: najdražja je pasivnost

Finance.si pred 18 minutami
Edina kratkoročna rešitev za tiste, ki niso zakupili poceni energije, je varčevanje z energijo. Dolgoročna rešitev pa je naložba v samooskrbo.… »

Za svojo kavo je naredil prikolico

Slovenske novice pred 6 minutami
Matej Martel Režek dobil tudi zlato odličje na tekmovanju v pripravi in postrežbi kave na Gostinsko-turističnem zboru Slovenije. Espresso je v lokalih izpodrinil turško. Pred desetimi leti je Matej Martel Režek začel projekt Experiment pod sloganom… »

»Skupni interes vseh poslancev je, da to mesto ohranijo še za en mandat«

Mladina pred eno uro
IZJAVA DNEVA. "Sama institucija parlamenta je po mojem mnenju narejena tako, da ljudi spreminja, jih ukaluplja s svojim načinom delovanja. Temu se je zelo težko izogniti, vsaj malo se 'prime' vsakogar. Tja prideš za štiri leta, imaš dobro plačo… »

»Mi smo družba, ki je ni, ker če bi bila, bi pomislila na svojo prihodnost«

Mladina pred eno uro
IZJAVA DNEVA. "Še veliko bolj resno pa me skrbi, da z novo reformo postaja očitno, da v Sloveniji res ne razumemo in tudi res ne želimo razumeti pomena javne televizije onkraj naslednjih volitev. Očitno je namreč, da si prav nihče od odgovornih na… »

»Pandemija je v meni zbudila sovraštvo do avtoritet in absolutno mržnjo policije«

Mladina pred eno uro
Zgodovinarka Manca G. Renko v posebni številki Mladine MISLITI EPIDEMIJO o tem, da si čedalje težje zamišlja prihodnost in da ji je ostalo malo upanja. Zgodovina se v javnosti najpogosteje pojavi tedaj, ko bi jo radi v kriznih časih uporabili za… »

Liberalci in socialdemokrati požegnali koalicijsko pogodbo

Dnevnik pred eno uro
Minuli konec tedna so na izrednih strankarskih kongresih tako socialdemokrati kot liberalci dali soglasje k izpogajani koalicijski pogodbi. Rezultati spletnega glasovanja članstva pri zelenih bodo znani danes, prav tako imena, ki jih bodo v ministrsko… »

Čarobna moč ogledala

Dnevnik pred eno uro
Ob nekih prizorih iz domače politične arene mi je na misel prišla drama ameriškega pisca Tennesseeja Williamsa Noč iguane, prenesena na filmsko platno z vrhunskimi igralci Richardom Burtonom, Avo Gardner in Deborah Kerr. Vem, da mladi generaciji ta… »

Nehammerjeva črnina po Kurzevi turkiznosti

Dnevnik pred eno uro
Tik preden je nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz napovedal svoj popolni umik iz politike, je znano avstrijsko podjetje Mirabell, ki proizvaja še bolj znano sladico Mozartove kroglice, napovedalo svoj bankrot. V tem položaju so se znašli, ker so… »

Stekla gradbena dela na Malem grabnu

Dnevnik pred eno uro
Protipoplavna dela na porečju Gradaščice bodo po napovedih potekala vse do konca leta 2025, a se bodo zaradi zamud verjetno zavlekla še v leto 2026. Nedavno so gradbena dela stekla tudi v Ljubljani, in sicer na Malem grabnu od prečkanja z Opekarsko… »

V jamah pobijajo in kradejo zaščitene hrošče

Dnevnik pred eno uro
Jamski hrošči so med zbiratelji zaželeno blago. Redkejša je vrsta, več je treba zanjo odšteti na črnem trgu. Nepridipravi jih po slovenskih jamah lovijo na pasti s solno tekočino, v kateri jih konzervirajo. V dveh tednih so v podzemni jami… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem