Arhiv novic 02.01.2021

Na kakšen način pes in mačka pijeta vodo?

Domžalec 02.01.2021
Ste se že kdaj vprašali morda celo poizkusili vodo piti z jezikom na tak način kot to počnejo psi in mačke. Zagotovo vam na tak način ni uspelo popiti veliko vode. Raziskali smo kako to počnejo psi in mačke. Mačke in psi imajo zelo podobno… »

Dr. Nina Krajnik: Borite se za želje

Domžalec 02.01.2021
Kako s pomočjo psihoanalize razumeti dogajanje v družbi v času kriznih razmer in kaj nas lahko o nas samih nauči ravno psihoanaliza, smo se pogovarjali z dr. Nino Krajnik, lacanovsko psihoanalitičarko, doktorico filozofije in predsednico Slovenskega… »

Množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi

Domžalec 02.01.2021
Zdravstveni dom Domžale od ponedeljka, 4. januarja 2021 dalje organizira množično presejalno testiranje SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za občane občine Domžale, občine Lukovica, občine Mengeš, občine Moravče in občine Trzin. Na… »

Na tanki črti zmožnega – Kako so se s covidom-19 spopadli v Domu upokojencev Domžale

Domžalec 02.01.2021
Domovi za starejše so v drugem valu epidemije eno večjih žarišč novega koronavirusa v Sloveniji, saj se virus hitro širi med najranljivejšo skupino. Zaradi ukrepov in zaščito najranljivejše skupine, so domovi za starostnike svoja vrata zaprli… »

Kaj je PKP7 prinaša novega na področju davkov in podjetij – delodajalcev?

Spodnje Podravje 02.01.2021
Sedmi paket protikorona ukrepov (PKP7) se nanaša na različne kategorije davčnih zavezancev. Med drugim omogoča: Spodaj na kratko predstavljamo vsebino posameznih ukrepov, za katere je pristojna Finančna uprava. Podrobnejše informacije pa so… »

Čez mejo brez potrdila in brez karantene! Kako? Kje?

Spodnje Podravje 02.01.2021
Uvaja se testiranje s hitrim antigenskim testom na petih mejnih prehodih s Hrvaško in preko mednarodnega letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Testiranje je brezplačno. Če oseba, ki prihaja iz rdeče države in vstopa na zunanji schengenski meji, ob… »

Nova pravila pri prehajanju meje!

Spodnje Podravje 02.01.2021
Od 2. januarja 2021 velja nov Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Glavne novosti so: pet dodatnih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno ali negativnega testa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem