Arhiv novic 11.01.2022

Janković slavi še eno zmago na sodišču

Dnevnik pred 7 dnevi
Okrožno sodišče je Zorana Jankovića in oba sinova spoznalo za nedolžne v zadevi Mercatorjeve delnice. Tožilka mu je očitala domnevno zatajitev finančnih obveznosti pri prodaji delnic Mercatorja leta 2007. Ljubljanski župan Zoran Janković je… »

Toliko novih primerov v enem dnevu še ni bilo

Slovenske novice pred 8 dnevi
Omikron je izpodrinil delto. V ponedeljek potrdili več kot pet tisoč novih primerov. Kot kaže, je v Sloveniji padel nov koronarekord. Nijz je objavil, da je bilo v ponedeljek z 10.246 PCR-testi odkritih 5.164 novih okužb s koronavirusom. Po njihovih… »

V spomin Davidu Sassoliju (1956–2022): Arrividerci, predsednik!

Dnevnik pred 7 dnevi
Evropska unija je s pokojnim predsednikom evropskega parlamenta Davidom Sassolijem izgubila velikega Evropejca, ki se je bojeval proti populizmu, zagovarjal svobodo govora, vladavino prava in solidarnost v EU, prav tako pa je države članice spodbujal… »

Odločitev o Đokoviću šele v sredo; srbska premierka: Negotovost ni dobra za nikogar

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Na odločitev avstralskega ministra za priseljevanje Alexa Hawka v primeru Novaka Đokovića bo treba počakati vsaj še en dan, saj v ministrovem uradu še premlevajo, ali naj prvega tenisača izženejo iz države ali naj mu pustijo igrati na OP-ju… »

V pešca trčila kar dva voznika

Zurnal24 pred 7 dnevi
53-letnik je bil na prehodu za pešce, ko je vanj trčil prvi voznik. V Podskrajniku je danes prišlo do hude prometne nesreče v kateri je umrl 53-leti pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri… »

Prva presaditev prašičjega srca v človeka

Mladina pred 7 dnevi
Pomembna prelomnica v zdravstvu. Zdravstveni center ameriške univerze Maryland v Baltimoru je včeraj sporočil, da so 75-letnemu Davidu Bennettu že v petek presadili prašičje srce in njegovo telo ga za zdaj še ni zavrnilo. To je prva tovrstna… »

Inženirka leta 2021 Nataša Kovačević: Še naprej se bom trudila navdihovati mlada dekleta in fante

Slovenske novice pred 8 dnevi
Za letošnji naziv inženirke leta se je potegovalo deset kandidatk, poleg Kovačevićeve še Špela Jernejc iz podjetja Procesni Inženiring, Špela Jug iz podjetja Lek, Branka Kranvogl iz podjetja Cleangrad, Dijana Makivić Grilc iz podjetja Gen-I… »

Avtobus brez enega kolesa vozil po dolenjski avtocesti

Slovenske novice pred 8 dnevi
Voznik ni znal pojasniti, kako se je to zgodilo. Prometne policiste so vozniki ponoči obvestili, da po dolenjski avtocesti vozi avtobus, ki mu na eni osi manjka eno od koles. Ko so ga ustavili, 32-letni voznik s Kosova ni znal zadovoljivo pojasniti… »

Tamara Zidanšek prvič med nosilkami turnirja za grand slam

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je napredovala v drugi krog turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelajda, hkrati pa je bila prvič izbrana za nosilko na turnirju za grand slam - na OP Avstralije bo 29. nosilka. Na zadnji… »

Zahtevajo jasne odgovore in seznam vseh tožb

Primorske pred 7 dnevi
Vipavski svetniki se bodo na pisno zahtevo sedmih kolegov v četrtek sestali na prvi izredni seji. Pobudniki želijo, da jih župan in uprava seznanita z vsemi sodnimi in inšpekcijskimi postopki Občine Vipava v aktualnem mandatu, njihovo vsebino… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem