Arhiv novic 03.01.2023

V DZ prispeli odstopni izjavi Kumra in Papiča, sledi lista kandidatov

24ur 03.01.2023
Predsednik vlade Robert Golob je obvestil Državni zbor o odstopu ministra za infrastrukturo mag. Bojana Kumra in ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorja Papiča. Po seznanitvi z odstopoma bo Golob v DZ poslal listo kandidatov, ki bodo po… »

V Braziliji pokopali kralja nogometa Peleja

SiolNET 03.01.2023
Brazilija se je poslovila od pokojnega legendarnega nogometaša Peleja. Pogreb je potekal v ožjem krogu družine, pred tem pa je ljubljenca brazilskih src na zadnji poti do pokopališča pospremilo na tisoče rojakov in rojakinj. Sportal Umrl je Pele… »

Podražitve goriva: 95-oktanski bencin za 3,5 centa, dizel za 1,6 centa

24ur 03.01.2023
Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo v sredo zunaj avtocest podražil za 3,4 centa na 1,276 evra, dizel pa za 1,6 centa na 1,483 evra za liter. Liter dizla bo na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa v novem obdobju 1,483 evra na liter, kar pri… »

Ambulante za bolnike brez osebnega zdravnika že prihodnji teden v Ljubljani, v Mariboru jih še ne bo

RTV Slovenija 03.01.2023
Bolniki, ki so izgubili osebnega zdravnika, naj bi se opredelili v ambulanti za neopredeljene v tisti enoti ZD-ja Ljubljana, kjer so nazadnje imeli svojega osebnega zdravnika. "Tam jih najbolje poznajo, tam se hrani njihova zdravstvena dokumentacija."… »

Luka Dončić igralec meseca na Zahodu!

RTV Slovenija 03.01.2023
Kakšen začetek leta za Luko Dončića! Izjemne predstave so ga popeljale do laskave lovorike najboljši igralec meseca decembra Zahodne konference Lige NBA. Na 15 tekmah v preteklem mesecu, na katerih je Dallas 11-krat zmagal, je imel 23-letni Dončić… »

Minister Filipović ob višjih cenah zaradi uvedbe evra na Hrvaškem zagrozil trgovcem

Primorske 03.01.2023
Hrvaški gospodarski minister Davor Filipović se je zaradi zviševanja cen ob uvedbi evra danes sestal s predstavniki trgovskih združenj in direktorji trgovskih verig na Hrvaškem. Trgovce je opozoril, da uvedba evra ne sme biti razlog za dražje… »

Peter Prevc išče igrače, Žiga Jelar pa telefon

Dnevnik 03.01.2023
V Innsbrucku se bo s sredino tekmo ob 13.30 začel drugi polčas 71. novoletne turneje. V kvalifikacijah je bil najboljši Slovenec Anže Lanišek na tretjem mestu. Kakšna zvezda je trenutno Anže Lanišek v karavani svetovnega pokala, je bilo vidno po… »

Prva letošnja krvava drama: z nožem ga je zabodel v nogo in vrat

Svet24 03.01.2023
Zgodilo se je približno dve uri po vstopu v leto 2023 v hiši v dolenjski vasici pod Gorjanci. V Ratežu sta se sprla moška stara 39 in 45 let. Starejši je mlajšega z nožem večkrat zabodel v nogo in predel vratu, je danes sporočila novomeška… »

Maksimalna vrednost obroka študentske prehrane se je dvignila s sedem na devet evrov

RTV Slovenija 03.01.2023
Zaradi dviga maksimalne vrednosti obroka in višine subvencije se z novim letom spreminjajo cene obrokov v sistemu subvencionirane študentske prehrane. V sistem je vstopilo tudi nekaj novih ponudnikov, so sporočili iz ŠOS-a. Po navedbah Študentske… »

Zdravniki: Tem bolnikom bi bilo treba vrniti denar

Zurnal24 03.01.2023
Osmerico zdravnikov zanima ali je »državljan brez osebnega zdravnika, ki so mu vrata v zdravstveni sistem zaprta, dolžan plačevati zdravstveno premijo, oziroma ali ima pravico do povrnitve vseh vplačil (z obrestmi vred) za čas, ko ni imel izbranega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem