Arhiv novic 03.01.2023

Premier Golob v DZ poslal odstopni izjavi Papiča in Kumra

SiolNET 03.01.2023
Predsednik vlade Robert Golob je danes DZ obvestil o odstopu ministra za šolstvo Igorja Papiča in ministra za infrastrukturo Bojana Kumra. Poleg tega je z uveljavitvijo zakona o vladi prenehala funkcija še ministrom za gospodarstvo, okolje in prostor… »

Poslednje slovo od nogometnega kralja

Delo 03.01.2023
Pelé, za mnoge najboljši nogometaš doslej, počiva v stolpiču, od koder se vidi štadion Santosa. Pogreb v družinskem krogu, 230.000 žalujočih mimo krste. V nadaljevanju preberite: Če je Pelé nekje od zgoraj opazoval, koliko čustev je zlasti v… »

Danes od polnoči manjša podražitev dizelskega goriva, bencina in kurilnega olja

Dnevnik 03.01.2023
Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju, torej od jutri, 4. januarja 2023, do vključno ponedeljka, 16. januarja 2023… »

Prijava v ambulanto za neopredeljene s prihodnjim tednom

Delo 03.01.2023
Zdravniki bodo za uro dela v omenjeni ambulanti prejeli okoli 80 evrov neto. V državi je vsak dan več ljudi brez osebnega zdravnika, vlada pa požar gasi z začasno rešitvijo v obliki ambulant za neopredeljene. Po državi jih bo zraslo 94, od tega 19 v… »

Fantastično, kakšno priznanje za Luko Dončića

SiolNET 03.01.2023
Leto 2023 bi se za slovenskega košarkarskega virtuoza Luko Dončića težko začelo bolj idilično. Dončić je z Dallasom ujel zmagoviti ritem, Mavericks so zmagali sedemkrat zapored in se povzdignili na lestvici, Ljubljančan pa se je z izjemnimi… »

Minister Filipović ob višjih cenah zaradi uvedbe evra na Hrvaškem zagrozil trgovcem

Primorske 03.01.2023
Hrvaški gospodarski minister Davor Filipović se je zaradi zviševanja cen ob uvedbi evra danes sestal s predstavniki trgovskih združenj in direktorji trgovskih verig na Hrvaškem. Trgovce je opozoril, da uvedba evra ne sme biti razlog za dražje… »

Eva Urevc do najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu

SiolNET 03.01.2023
Slovenska tekačica na smučeh Eva Urevc je na tretji tekmi novoletne turneje na 10 kilometrov klasično v Oberstdorfu zasedla deveto mesto. To je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu na preizkušnjah na razdalji. V moški konkurenci je slavil… »

Na silvestrsko noč poskus uboja na Ratežu pri Novem mestu

RTV Slovenija 03.01.2023
Novomeški policisti so morali dve uri po začetku novega leta posredovati na Ratežu pri Novem mestu, kjer naj bi 45-letnik z nožem večkrat zabodel 39-letnika, s katerim sta stanovala v isti stanovanjski hiši. Novomeški policisti so bili malo po… »

Z novim letom višje cene obrokov subvencionirane študentske prehrane

Dnevnik 03.01.2023
Z novim letom je v sistemu subvencionirane študentske prehrane prišlo do nekaterih sprememb, med drugim se tudi zaradi dviga maksimalne vrednosti obroka ter višine subvencije spreminjajo cene obrokov. V sistem je vstopilo nekaj novih ponudnikov, prav… »

Zdravniki: Tem bolnikom bi bilo treba vrniti denar

Zurnal24 03.01.2023
Osmerico zdravnikov zanima ali je »državljan brez osebnega zdravnika, ki so mu vrata v zdravstveni sistem zaprta, dolžan plačevati zdravstveno premijo, oziroma ali ima pravico do povrnitve vseh vplačil (z obrestmi vred) za čas, ko ni imel izbranega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem