Arhiv novic 04.01.2023

Štrukelj: Vladni predlog povišanja plač pomočnic vzgojiteljic korak naprej, še se bomo pogajali

Svet24 04.01.2023
V senci zdrah v slovenskem zdravstvu in dogajanja okoli zdravniških plač potekajo tudi pogajanja med vlado in Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz). Glede stavkovnih zahtev Sviza so danes kot kaže dosegli korak naprej… »

FOTO: Nataša Pirc Musar opravila prvo resno nalogo, žreb v predsedniški palači

Necenzurirano 04.01.2023
Slaba dva tedna po zaprisegi je predsednica republike Nataša Pirc Musar opravila prvo resno nalogo. V Veliki dvorani predsedniške palače je opravila žreb, ki je določil, kateri člani Sveta RTV Slovenija bodo imenovani oziroma izvoljeni za dve… »

S FALCONOM NA DUNAJ IN NOVOLETNI KONCERT, ONA ODGOVARJA: "Tu ni nobene senzacije"

Regional 04.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je odzvala na nekatere očitke, da je na Dunaj letela z vladnim falconom. Šlo je državniški obisk, na bilateralno srečanje pa jo je povabil predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka. Tam se je… »

"Pacienti potrebujejo oskrbo danes, jutri, ne čez eno ali dve leti"

RTV Slovenija 04.01.2023
Stanje v zdravstvu je nevzdržno in ni mogoče čakati na reforme čez dve leti, je ob napovedi "Velike stavke pacientov" med drugim opozoril nekdanji minister za zdravje Dušan Keber. Minister Bešić Loredan je dejal, da bodo stavkovne zahteve… »

Preklicano iskanje Tadeje (35), ki je potrebovala nujno zdravstveno oskrbo

Slovenske novice 04.01.2023
V primerih pogrešanih oseb podatke sporočite na najbližjo policijsko postajo ali pokličete na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200. Včeraj smo zapisali, da so bili policisti Policijske postaje Radovljica obveščeni o pogrešani… »

Mikaela Shiffrin osvojila še 81. zmago, Ana Bucik odlična peta

Primorske 04.01.2023
Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Zagrebu. Američanka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa osvojila še peto zmago po vrsti ter 81. v karieri. Najboljša Slovenka Ana Bucik je tekmo končala na petem mestu… »

Za napad na Ruse krivijo mobilne telefone

Zurnal24 04.01.2023
Napad ukrajinske vojske na ruske sile v mestu Makijivka na vzhodu Ukrajine je omogočila uporaba prenosnih telefonov vojakov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Obenem so število smrtnih žrtev zvišali na 89, medtem ko Ukrajina govori o še… »

VIDEO: Trdoživi Korošec skočil v ledeno vodo, da je rešil psa

Svet24 04.01.2023
Po družbenih omrežjih se širi videoposnetek pogumnega Korošca Bojana Kokala, ki je zabredel v zaledenelo Ivarčko jezero in iz njega potegnil utapljajočega se psa. Na zaledenelem Ivarčkem jezeru se je danes odvijala prava drama. Mimoidoči so… »

Ilenič iz Domžal tudi uradno v severnoameriško ligo MLS

Delo 04.01.2023
Mladi slovenski nogometaš Mitja Ilenič je iz Domžal prestopil k ameriški ekipi New York City, je na spletni strani potrdil njegov dosedanji klub. Pogodbo je desni bočni branilec Mitja Ilenič podpisal do konca leta 2026. New York City sicer spada v… »

"Največja težava novinarjev v Sloveniji niso več slabe plače, ampak preobremenjenost"

RTV Slovenija 04.01.2023
"Na seznamu pričakovanj za leto 2023 je vsekakor ureditev razmer na RTV-ju, vzpostavitev socialnega dialoga v posameznih medijskih hišah in na nacionalni ravni," poudarja Alenka Potočnik, ki zatrjuje, da jim volje za sindikalni boj ne bo zmanjkalo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem