Arhiv novic 04.01.2023

Plače nižje od minimalnih, odgovornost velika

Delo 04.01.2023
Vlada pomočnicam vzgojiteljic ponuja 12 odstotkov višje plače, zdaj imajo 20 odstotkov nižje od poklicev s primerljivo izobrazbo. Današnja pogajanja Sviza z ministrom za izobraževanje Igorjem Papičem in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović… »

Nezadovoljna Pirc Musarjeva: »To je najbolj bizarno predsedniško opravilo«

Slovenske novice 04.01.2023
Poziva, naj se funkciji predsednice republike z zakoni ali drugimi predpisi v prihodnje ne nalaga pristojnosti, ki jih ne določa ustava, oziroma se opravi vsaj posvet z njo. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes z žrebom določila, kateri… »

Znano, s kom je Klakočar Zupančičeva preživela novoletni dan: odpotovala je čez mejo (FOTO)

Slovenske novice 04.01.2023
1. januarja je odšla na novoletni koncert Dunajskih filharmonikov. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je na novoletno jutro udeležila tradicionalnega novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov. Koncerta, brez katerega si niti… »

"Ta nagrada je zame sistemsko podkupovanje"

SiolNET 04.01.2023
Iniciativa Glas ljudstva, ki za prihodnji torek pripravlja protest pacientov na ljubljanskem Trgu republike, je danes javno predstavila stavkovne zahteve in jih predala ministru za zdravje. V Glasu ljudstva so med drugim kritični tudi do ambulant za… »

Preklicano iskanje Tadeje (35), ki je potrebovala nujno zdravstveno oskrbo

Slovenske novice 04.01.2023
V primerih pogrešanih oseb podatke sporočite na najbližjo policijsko postajo ali pokličete na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200. Včeraj smo zapisali, da so bili policisti Policijske postaje Radovljica obveščeni o pogrešani… »

Mikaela Shiffrin osvojila še 81. zmago, Ana Bucik odlična peta

Primorske 04.01.2023
Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Zagrebu. Američanka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa osvojila še peto zmago po vrsti ter 81. v karieri. Najboljša Slovenka Ana Bucik je tekmo končala na petem mestu… »

Rusija za napad na lastne vojake krivi kar pokojne

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: Euromaiden Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da se je število smrtnih žrtev novoletnega ukrajinskega napada z raketnim sistemom Himars na rusko vojaško bazo v Makijevki povečalo s 63 na 89. Ministrstvo krivi mrtve, češ da vojaki ne bi… »

POGUMNA IN POHVALE VREDNA GESTA: Poglejte si, kako je iz ledeno mrzle vode rešil neznanega psa (VIDEO)

Regional 04.01.2023
Na naše uredništvo se je obrnila bralka, ki nas je opozorila na objavo na družbenem omrežju Facebook, pri tem pa zapisala: "Gospod si res zasluži vse pohvale." Pohvale za pogum so se zvrstile tudi pod samo objavo. V videoposnetku je namreč videti… »

Prestopna bomba v Celju, Domžale do ene najvišjih odškodnin, nove moči za Koper

SiolNET 04.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaš Celje je po Matku Obradoviću, Klemnu Nemaniču in Žanu Karničniku pripeljal še eno odmevno okrepitev v zimskem prestopnem roku. Po novem bo celjski dres nosil Luka Bobičanec. Nekdanji član Mure je s Celjani podpisal… »

"Največja težava novinarjev v Sloveniji niso več slabe plače, ampak preobremenjenost"

RTV Slovenija 04.01.2023
"Na seznamu pričakovanj za leto 2023 je vsekakor ureditev razmer na RTV-ju, vzpostavitev socialnega dialoga v posameznih medijskih hišah in na nacionalni ravni," poudarja Alenka Potočnik, ki zatrjuje, da jim volje za sindikalni boj ne bo zmanjkalo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem