Slovenija arhiv novic 04.01.2023

[Video] Skoraj pozabljen posnetek: Zemljarič napadel novinarja, ko ga je vprašal o podpisu za likvidacijo

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: Twitter Zgodilo se je leta 2014. Takrat še živ in zadirčen Janez Zemljarič je živel še v svojem rdečem socialističnem svetu in mislil, da je to, kar je nekoč počel v UDBI, v Sloveniji še vedno dovoljeno. Novinarska ekipa POP TV je leta… »

Turška mirovniška invazija se nadaljuje

Delo 04.01.2023
Ankara hoče znova posaditi za pogajalsko mizo Moskvo in Kijev. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin. Naročite se lahko… »

Iskanje roparja bencinskega servisa v Solkanu, ki so ga posnele kamere

Goriški portal 04.01.2023
Zadnji dan minulega leta je neznani zamaskirani moški okoli 18.30 vstopil v bencinski servis v Solkanu, uslužbencu z balkanskim naglasom je zagrozil z manjšim nožem in izsilil nekaj sto evrov gotovine. Po ropu je neznanec stekel skozi bližnji park… »

Na Rudnem polju bo živahno, takoj po svetovnem pokalu še pokal IBU

SiolNET 04.01.2023
Pokljuka je pripravljena na najboljše biatlonce sveta, ki se bodo od četrtka do nedelje merili za točke svetovnega pokala, a Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je slovenskemu prizorišču podelila še organizacijo naslednjih tekem pokala IBU. Te bi… »

"Konstrukivne razprave o vrnitvi partenonskih kipov." Se bo Elginova zbirka naposled vrnila v Atene?

RTV Slovenija 04.01.2023
Iz britanskega muzeja so v sredo sporočili, da vnovič vodijo "konstruktivne pogovore" z Grčijo o partenonskih kipih. Grčija je že večkrat zahtevala trajno vrnitev 2500 let starih skulptur v Atene. Antično plastiko s sijajnimi podobami nimf… »

Kubanci protestirajo proti komunizmu

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: epa Kubanski državljani so decembra 2022 zabeležili 692 protestov proti komunističnemu Castrovemu režimu – po zadnjem ponedeljkovem poročilu, ki ga je objavila organizacija civilne družbe Cuban Observatory of Conflict, je število protestov… »

Zaradi megle na cestah že ničkoliko nesreč, vozniki pa še vedno hitijo

Svet24 04.01.2023
»Ko se bomo vsi zavedali, kaj se nam v takih razmerah lahko pripeti na cesti, bo takih nesreč zagotovo manj,« pravi Erik Logar z AMZS. Do takrat pa bomo očitno priča nesrečam, kot se je zgodila konec januarja 2016 ali pa pred tednom dni. Voznike, ki… »

Kaj so tovornjaki vozili v vrtačo v Podgorju pri Letušu? Domačine skrbi tudi za vodno zajetje.

RTV Slovenija 04.01.2023
V dneh pred novim letom so krajani Podgorja pri Letušu v občini Braslovče opazili, da so v eno izmed tamkajšnjih vrtač navozili črno zemljino. Domačini se bojijo, da gre morebiti tudi za nevarne gradbene odpadke z bližnjega gradbišča. Zadnje tri… »

Zlatan Ibrahimović je skrbno izbral vsako tetovažo. Ko boste slišali njihov pomen, boste ostali brez besed

Slovenske novice 04.01.2023
Slavni nogometaš zelo rad pokaže svoje mišičasto telo, prekrito s tetovažami. Kaj pomenijo? Medtem ko Cristiano Ronaldo noče tetovirati svojega telesa, da si ne bi »uničil templja«, pa Zlatan Ibrahimović nima težav s črnilom, kar dokazujejo… »

Vse manj jih hoče stopiti za kateder

Dnevnik 04.01.2023
Učiteljice in učitelji v slovenskih šolah postopoma odhajajo v pokoj, primanjkuje pa mlajših, ki bi prevzeli učiteljska mesta za katedri. Po eni strani gre za demografsko vprašanje, a strokovnjaki ocenjujejo, da bi bilo treba predvsem okrepiti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem