Slovenija arhiv novic 04.01.2023

Še imate kune, ki se vam valjajo po predalih? Rok za menjavo je omejen

Slovenske novice 04.01.2023
Hrvaške kune, ki jih ima posameznik na svojem računu v banki in hranilnici, lahko zamenja v evre po veljavnem menjalnem tečaju, ki je objavljen na tečajnih listah bank. Kune, ki jih je na Hrvaškem z letošnjim letom zamenjal evro, bo v Sloveniji… »

Slovenec v Banjaluki pijan in zadrogiran nadlegoval mimoidoče

Slovenske novice 04.01.2023
Zagotovo si bo zapomnil novoletno noč. Kot so sporočili s Policijske uprave Banjaluka, so imeli tamkajšnji policisti tudi v letošnji novoletni noči veliko opravkov s tujimi turisti, ki so najdaljšo noč preživeli v prestolnici Republike Srbske… »

Starši, pozor! V lekarnah že primanjkuje antibiotikov za otroke

Slovenske novice 04.01.2023
Veliko je bolnih, zdravil pa je začelo primanjkovati. Otroci, še posebno malčki, ki obiskujejo vrtce, so v zimskem obdobju prizadeti zaradi prehladov in bakterijskih ali virusnih obolenj. Čas, ko se večinoma zapiramo v tople notranje prostore… »

Tanja Žagar razkrila, kaj z Mikijem počneta na avtocesti: nekateri se zgražajo, drugi smejijo

Slovenske novice 04.01.2023
Pevka je gostovala v enem izmed podcastov in razkrila marsikaj. Pevka Tanja Žagar je znana po svoji neusahljivi življenjski energiji in ta očitno iz leta v leto raste. Tako je v enem izmed podcastov, ko je gostovala pri Alešu Novaku in Saši Staretu… »

Lahko je tudi moder: razkrivamo, kaj vpliva na barvo in vojn urina

Slovenske novice 04.01.2023
Pri zdravem človeku je urin običajno bister, slamnato rumen in ima značilen vonj; na barvo in vonj vplivajo prehrana, nekatera zdravila in bolezenska stanja. Urin ali seč je produkt delovanja ledvic. Z njim se iz telesa izločajo odpadne snovi. Zdrav… »

Mladi slovenski poslanec si je privoščil oddih tam, kamor otroci ne smejo (FOTO)

Slovenske novice 04.01.2023
Žan Mahnič si je privoščil oddih. Poslanec državnega zbora Žan Mahnič te dni uživa na oddihu v slovenskih termah, ki so znane po tem, da v določene dele otroci do 15. leta nimajo vstopa. Gre za terme, kjer v posebnem delu otroci nimajo vstopa, da… »

NEUPRAVIČENO? Dve primorski občini Katoliški cerkvi zaračunavata nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (ANKETA)

Regional 04.01.2023
V občinah Postojna in Ilirska Bistrica so začeli verskim skupnostim zaračunavati nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča za verske objekte. Pri tem se sklicujejo na odločbo ustavnega sodišča in priporočila ministrstva za okolje. V Katoliški… »

Kozje v finalu najbolj razvojno prodornih občin

Kozjansko 04.01.2023
V finalu območja med Koroško in Posavjem za nagrado Zlati kamen se je letos znašla Občina Kozje. Gre za nagrado za razvojno najprodornejše lokalne skupnosti. Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. To… »

»Washingtonsko močvirje« še čaka na izsušitev

Delo 04.01.2023
Republikanec Kevin McCarthy spet ni zmagal v tekmi za tretji najpomembnejši položaj ZDA, demokrati se veselijo. V nadaljevanju preberite: Dva ducata pic, ki so jih po treh torkovih neuspešnih glasovanjih za predsednika predstavniškega doma naročili v… »

Novoletna prelomnica za izdelovalca kitar in pevko

Slovenske novice 04.01.2023
Conti in Sara Lamprečnik iz oddaje V petek zvečer predstavljata novo skladbo. Izdelovalec kitar Davor Kontić - Conti že približno dve desetletji deluje v zakulisju slovenske glasbene scene, in sicer kot tehnik, snemalec in producent. Sodeloval je z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem