Svet arhiv novic 05.01.2023

Putinovo darilo za pravoslavni božič: prekinitev ognja v Ukrajini

Svet24 05.01.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je za predvečer pravoslavnega božiča in božični dan, torej za 6. in 7. januar, obrambnemu ministru odredil prekinitev ognja v Ukrajini, so sporočili iz Kremlja. Prekinitev ognja naj bi trajala od 12. ure v petek do… »

Predstavniški dom še brez vodje, McCarthy tudi v 11 krogih neuspešen

RTV Slovenija 05.01.2023
V predstavniškem domu ameriškega kongresa je potekal že 11. krog glasovanja za vodjo predstavniškega doma. Kevin McCarthy še vedno ni dobil dovolj podpore, da bi postal vodja predstavniškega doma. Člani predstavniškega doma izbirajo med demokratom… »

Hči nekdanjega šefa ameriških obveščevalcev obsojena umora

Dnevnik 05.01.2023
Porota v ameriškem mestu Rockville blizu Washingtona je v torek 29-letno hčerko nekdanjega prvega direktorja obveščevalnih dejavnosti ZDA Johna Negroponteja spoznala za krivo nenaklepnega umora. Sophia Negroponte je februarja 2020 s kuhinjskim nožem… »

Svetniški papeži in papeži z ljubicami

SiolNET 05.01.2023
Papeška zgodovina je dolga skoraj dva tisoč let. V tem času se je zvrstilo več kot 260 osebnostno zelo različnih papežev. Nekatere med njimi je bolj kot duhovnost zanimalo osebno bogatenje. Nekateri med njimi so imeli številne ljubice in kopico… »

Zaradi nepazljivosti voznice motorist pristal pod tovornjakom. To se je zgodilo potem. #video

SiolNET 05.01.2023
Kamere so ujele nesrečo, v kateri je voznik motorja po padcu pristal pod tovornjakom, a se je, po čudežu, izpod njega izvlekel živ. Zaradi nepazljivosti voznice, ki je vrata svojega avtomobila odprla v trenutku, ko se je mimo pripeljal motorist, bi ta… »

Putinovi vojaki si postavljajo ščite kar iz trupel svojih mrtvih tovarišev

Nova 24TV 05.01.2023
Foto: epa Obstajajo trditve, da vojaki Vladimirja Putina kopičijo trupla svojih mrtvih tovarišev, da bi se s tem zaščitile pred ukrajinskimi naboji. Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kirilo Budanov je dejal, da je bil konec decembra med… »

Kocka je padla, "zahodna" oklepna bojna vozila na poti v Ukrajino

Svet24 05.01.2023
ZDA bodo Ukrajini namenile bojna vozila bradley, Nemčija pa vozila marder. Nemški kancler Olaf Scholz se je dolgo otepal tega, da bi Nemčija v Ukrajino poslala kar koli močnejšega, bojna vozila ali tanke, ki bi jih ukrajinska vojska lahko uporabljala… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem