Arhiv novic 08.01.2023

Dramatični posnetki iz Brazilije: Bolsonarovi privrženci vdrli v kongres (VIDEO)

Slovenske novice 08.01.2023
Policija je uporabila solzivec, a ni mogla zaustaviti več tisoč protestnikov, ki so vdrli na območje. Množica privržencev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara je danes v glavnem mestu Brasilia vdrla v osrednje državne institucije – v… »

Dražgoše / »Brez upora in odpora bi danes tu govorili nemško in ne bi imeli svoje države«

Mladina 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke, simbolu upora, odpora, tragedije in zvestobe domovini. Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril državnozborski poslanec Gibanja… »

Slaba novica za vse, ki radi spremljate Dončića

Zurnal24 08.01.2023
Luka Dončić ima težave z gležnjem. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki v severnoameriški ligi NBA blesti v dresu Dallas Mavericks, bo izpustil gostujočo tekmo proti Oklahoma City Thunder v noči na ponedeljek. Kot je služba za odnose… »

Američanki rekord, Italijanki Zlata lisica, Novogoričanki pa znova top 10

Goriški portal 08.01.2023
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na drugem veleslalomu za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori in z 82. zmago izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu rojakinje Lindsey Vonn. Znova se je izkazala tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki… »

To so novi prizori s hrvaške meje: "Nehumano, čakamo 10 ur!"

Zurnal24 08.01.2023
"Ljudje so nori, ves čas hupajo. Nikjer ne moremo kupiti niti hrane ali vode. To je nehumano." Hrvaška je s 1. januarjem vstopila tudi v območje schengna oziroma območja brez nadzora na notranjih mejah. Na 57 slovenskih mejnih prehodih s Hrvaško se… »

V sredo stavkajo zdravniki, kaj to pomeni

Zurnal24 08.01.2023
Zaradi nezadovoljstva z dvigom zdravniških plač in z odnosom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana so v zdravniškem sindikatu Fides za sredo napovedali enodnevno opozorilno stavko. V času stavke bo zagotovljena obravnava nujnih stanj ter… »

Nov potresni sunek v bližini Metlike

SiolNET 08.01.2023
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 16.21 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,0, ob 20.09 pa še sunek magnitude 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini… »

Pohodnik v občini Kranjska Gora naletel na truplo

Zurnal24 08.01.2023
Pohodnik je danes v občini Kranjska Gora naletel na truplo. Pohodnik je danes zjutraj na pobočju Jerebikovca v občini Kranjska Gora opazil posmrtne ostanke neznane osebe. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana, ki so… »

V Nemčiji aretirali moška, osumljena načrtovanja kemičnega napada

SiolNET 08.01.2023
Nemška policija je v soboto zvečer aretirala 32-letnega Iranca, osumljenega priprave islamistično motiviranega napada s cianidom in ricinom, so danes v skupni izjavi sporočili iz policije v Münstru in tožilstva v Düsseldorfu. Vendar pa omenjenih… »

Ema Klinec v Sapporu še enkrat na stopničkah

Slovenske novice 08.01.2023
Zaostala je le za Norvežanko Silje Opseth. Smučarska skakalka Ema Klinec (227,3 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal v japonskem Sapporu ponovila sobotni uspeh in še enkrat zasedla drugo mesto. Zaostala je le za Norvežanko Silje Opseth (232,1)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem