Arhiv novic 08.01.2023

#foto Bolsonarovi privrženci vdrli v kongres in predsedniško palačo

Dnevnik 08.01.2023
Množica pristašev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara je danes v glavnem mestu Brasilia vdrla v osrednje državne institucije - v poslopja kongresa, vrhovnega sodišča in predsedniško palačo, poročajo tuje agencije. Policija je… »

FOTO: Na slavju v Dražgošah mnogi znani obrazi

Svet24 08.01.2023
Dražgoška bitka, ki se je odvijala med 9. in 11. januarjem 1942 in v kateri se je Cankarjev bataljon spopadel z Nemci, je bila ena večjih bitk med drugo svetovno vojno v Sloveniji. Ob 81. obletnici dražgoške bitke je danes v Dražgošah potekala… »

Oklahoma z odlično igro v drugi četrtini strla Dallas brez Dončića

RTV Slovenija 08.01.2023
Košarkarji Dallasa ostajajo brez zmage v letošnji sezoni, kadar manjka najboljši strelec Lige NBA Luka Dončić. Oklahoma si je odločilno prednost nabrala v drugi četrtini in jo ohranila do konca srečanja (120:109). Mavsi so v noči na nedeljo… »

Američanki rekord, Italijanki Zlata lisica, Novogoričanki pa znova top 10

Goriški portal 08.01.2023
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na drugem veleslalomu za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori in z 82. zmago izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu rojakinje Lindsey Vonn. Znova se je izkazala tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki… »

Kaos na meji: za vstop v državo čakali tudi po deset ur

SiolNET 08.01.2023
Po vstopu Hrvaške v schengen 1. januarja letos, ko je bil odpravljen nadzor na slovensko-hrvaški meji, ta konec tedna hrvaški mediji poročajo o dolgih kolonah na hrvaških mejnih prehodih z BiH, Srbijo in Črno goro, pa tudi na cestninski postaji… »

V sredo bodo stavkali zdravniki: veste, kaj zahtevajo?

Slovenske novice 08.01.2023
V času stavke bo zagotovljena obravnava nujnih stanj ter bolnikov, mlajših od 18 in starejših od 65 let, prav tako nosečnic. Zaradi nezadovoljstva z dvigom zdravniških plač, ki da ustvarja dodatna nesorazmerja, in z odnosom ministra za zdravje… »

"Kratko, močno bobnenje" v okolici Metlike

Svet24 08.01.2023
Potres so čutili predvsem prebivalci občin Metlika, Črnomelj in Semič. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 16.21 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov… »

Pohodnik na pobočju Jerebikovca naletel na grozljivi prizor

Slovenske novice 08.01.2023
Našel je posmrtne ostanke neznane osebe. Pohodnik je danes zjutraj na pobočju Jerebikovca v občini Kranjska Gora opazil posmrtne ostanke neznane osebe. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana, da so skupaj z očividcem in… »

V Nemčiji zaradi suma priprave kemičnega napada pridržali Iranca

Delo 08.01.2023
Kasneje je tožilstvo v Düsseldorfu sporočilo, da v stanovanju osumljenca niso našli nobenih dokazov o omenjenih strupenih snoveh. Nemška policija je v soboto zvečer aretirala 32-letnega Iranca, osumljenega priprave islamistično motiviranega napada… »

Slovenka, ki je orala ledino slovenskih smučarskih skokov #video

SiolNET 08.01.2023
Monika Pogladič, danes poročena Marčinković, je orala ledino ženskih smučarskih skokov. Bila je prva Slovenka, ki je zmagala na tekmi celinskega pokala, kar je bila v obdobju, v katerem je tekmovala, najvišja raven tekmovanj v ženskih smučarskih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem