Tapenade - namaz iz vloženih sardonov, črnih oliv in kaper

RTV Slovenija 08.01.2023  |  K. S.; recept Klemna Koširja

Sestavine: 35 dag črnih oliv (okoli 20 dag izkoščičenega mesa), 10 filejev slanih sardonov v olju, 6 strokov česna, 3 žlice vloženih kaper, žlička svežega ali suhega timijana, žlička svežega ali suhega šetraja, sok polovice limone, 4 žlice oljčnega olja.

Olive razkoščičimo. Olupimo česen in ga skupaj z odcejenimi fileji sardonov stremo v možnarju v gladko pasto. Pasto in izkoščičene olive prestavimo v visoko skledo, dodamo odcejene vložene kapre, začinimo z žličko timijana in žličko šetraja ter prilijemo sveže stisnjen sok polovice limone. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiramo v namaz. Med pasiranjem počasi dodajamo oljčno olje, da dobimo svilnato, mazljivo pasto. Namaz postavimo v hladilnik za dobro uro, da

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem