Arhiv novic 09.01.2023

Grims trdil, da ga je »nekdo silovito porinil«, policija predstavila ugotovitve

Necenzurirano 09.01.2023
Policijska preiskava domnevnega napada na poslanca SDS Branka Grimsa je zaključena. Grims je bil 28. oktobra lani na poti iz državnega zbora v garažno hišo, ko ga je presenetil neznanec. "Šel sem iz parlamenta tukaj dol po stopnicah in zgodil se je… »

Golob pomiril strasti med Jankovićem in Bešič Loredanom, Glas ljudstva koaliciji vročil stavkovne zahteve

Dnevnik 09.01.2023
Civilna iniciativa Glas ljudstva je koalicijskim poslancem predala zahteve pred jutrišnjo stavko pacientov. Od vlade pričakujejo, da bo na prvo mesto postavila interese pacientov. Ljubljanski župan Zoran Janković in minister za zdravje Danijel Bešič… »

Sestali so se Golob, Bešič Loredan in Janković: minister za zdravje se je ljubljanskemu županu dvakrat opravičil

Svet24 09.01.2023
V torek se bo odvila stavka pacientov, v sredo je na vrsti stavka zdravnikov in zobozdravnikov. Stanje v zdravstvu je že dlje časa kritično. Premier Golob je dejal, da so se danes sestali z enim namenom. Zaradi dogajanja v Zdravstvenem domu Bežigrad… »

V Celju trčili tovorno in osebno vozilo, ugasnilo je življenje

Necenzurirano 09.01.2023
V današnji tragični prometni nesreči v Celju je umrl 82-letni voznik osebnega vozila. Ob približno 11. uri je na Kidričevi ulici v Celju prišlo do trčenja tovornega in osebnega vozila. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so na kraju… »

Nataša Pirc Musar prvič po telefonu z Zelenskim

Svet24 09.01.2023
Novico je na Twitterju prvi sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, nato jo je obelodanila še predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. »Imel sem prvi telefonski pogovor z novo izvoljeno predsednico Slovenije Natašo Pirc Musar,« je na… »

Brazilska inačica vdora v hram oblasti

Dnevnik 09.01.2023
V Braziliji so po nedeljskem šoku ob vdoru privržencev bivšega predsednika Bolsonara v palače vseh treh vej oblasti včeraj opravili na stotine aretacij, napovedali kaznovanje vseh udeleženih in se spraševali o tem, kdo vse je pri dogodkih… »

Premier Golob v DZ vložil seznam ministrskih kandidatov za reorganizacijo vlade

SiolNET 09.01.2023
Premier Robert Golob je po današnji seznanitvi DZ z odstopom šolskega ministra Igorja Papiča in infrastrukturnega ministra Bojana Kumra v DZ vložil seznam devetih ministrskih kandidatov, so potrdili v kabinetu predsednika vlade. Zaslišanja kandidatov… »

Bolnik želel pobegniti skozi okno in padel z nadstreška murskosoboške bolnišnice

RTV Slovenija 09.01.2023
Bolnik je poskušal zapustiti murskosoboško bolnišnico skozi okno, potem ko mu zaradi njegovega zdravstvenega stanja osebje ni dovolilo oditi. Pri tem je padel iz prvega nadstropja in se poškodoval. Murskosoboške policiste so v nedeljo zjutraj… »

Veste, do kdaj je veljavna vaša e-vinjeta? Je morda že potekla?

Primorske 09.01.2023
Pri družbi za avtoceste (Dars) smo se pozanimali, kako lahko uporabniki avtocest sami preverijo, kdaj natančno jim na vozilu poteče veljavnost elektronske vinjete. SLOVENIJA > Bliža se 1. februar, ko bo številnim slovenskim lastnikom letnih e-vinjet… »

Eden najbolj kultnih nogometašev zadnjega desetletja nenadoma končal kariero

Zurnal24 09.01.2023
Gareth Bale je sporočil, da je končal svojo nogometno kariero. Valižanski nogometni zvezdnik Gareth Bale je končal kariero. Potem ko so se po koncu svetovnega prvenstva v Katarju, na katerem je kot kapetan vodil svojo ekipo, že pojavila nekatera… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem