Svet arhiv novic 11.01.2023

Umrl kontroverzni kardinal: "Njegovo ime pozna vsaka žrtev spolnih zlorab na svetu"

SiolNET 11.01.2023
Avstralski kardinal George Pell, ki je bil zaradi spolnih zlorab dveh dečkov obsojen in kasneje oproščen, je danes v 82. letu starosti umrl v Rimu. Pell je v Vatikanu zasedal več visokih položajev in bil eden izmed najtesnejših svetovalcev papeža… »

Pariz: neznanec ranil šest ljudi, policija ga je trikrat ustrelila v prsni koš #video

SiolNET 11.01.2023
Moški je na železniški postaji Gare du Nord v Parizu z nožem napadel množico ljudi. Po poročanju Sky News je ranil šest ljudi. Policija je na napadalca streljala in ga ranila. Dogodka ne obravnava kot teroristični napad, temveč kot poskus umora… »

Smrtonosno vreme zadalo nove udarce

Zurnal24 11.01.2023
Poplave v Kaliforniji so zahtevale nove smrtne žrtve, več tisoč ljudi je bilo evakuiranih. V torek so poplave v Kaliforniji zahtevale še dve življenji, s čimer se je število smrtnih žrtev ujme, ki je zajela to ameriško zvezno državo konec… »

Biden / »Dokumente so našli odvetniki v zaklenjeni omari«

Mladina 11.01.2023
Ameriški predsednik presenečen nad odkritjem zaupnih dokumentov v njegovi nekdanji pisarni. Ameriški predsednik Joe Biden je v torek izrazil presenečenje zaradi odkritja zaupnih vladnih dokumentov v njegovi nekdanji pisarni. Kot je dodal, ne ve, kaj… »

Bo Francija spet gorela? Vlada bi dvignila upokojitveno starost.

SiolNET 11.01.2023
Francoski sindikati so zaradi dviga upokojitvene starosti z 62 na 64 let, ki ga je v torek napovedala francoska premierka Elisabeth Borne, pričakovano na nogah in so za prihodnji četrtek že napovedali stavke. Vlada je kljub temu reformo odločena… »

Italija na nogah: bo v četrtek po 40 letih znana resnica o skrivnosti izginotja 15-letne Emanuele?

Slovenske novice 11.01.2023
Nazadnje so jo videli 22. junija 1983, ko se je vračala domov s tečaja flavte v Rimu. Poročali smo že, da je Vatikan znova odprl preiskavo 15-letne Emanuele Orlandi, ki je 22. junija 1983 skrivnostno izginila v Rimu, ko se je vračala domov. Izginila… »

»Cilj ZDA ni več samo obramba Ukrajine, ampak ruski vojaški poraz«

Mladina 11.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Cilj liberalnih intervencionistov, ki prevladujejo v Washingtonu, očitno ni več samo obramba Ukrajine, ampak ruski vojaški poraz, neuradno tudi razbitje Ruske federacije in – ali predvsem – Kitajska. Ta je, kot so zapisali tudi v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem