Kolumna Mateja Fišerja: Ekonom lonec

Slovenske novice 14.01.2023

Roko na srce, prav tovrstne gostilne, ki delujejo več generacij in korektno plačujejo svoje ljudi, so steber gastronomije, so identiteta nekega okolja in najbolj smiselna oblika ekonomije lonca.

V teh dneh lahko beremo, da bo svojo restavracijo Noma zaprl Rene Redžepi. Razlog so baje tudi stroški za zaposlene. Baje v teh najboljših restavracijah mladci in mladenke delajo za majhen denar, samo da si lahko v CV zapišejo referenco. Noma je v svojih dveh formatih dolga leta veljala za eno najuspešnejših gastronomskih zgodb na svetu. Roko na srce, prav tovrstne gostilne, ki delujejo več generacij in korektno plačujejo svoje ljudi, so steber gastronomije, so

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem