Arhiv novic 15.01.2023

Ponekod je že pričelo snežiti, v nižinah pričakujte od pet in 20 centimetrov snega (VIDEO)

Slovenske novice 15.01.2023
Zgodaj zjutraj lahko po nižinah zapade tudi več kot 5 centimetrov v eni uri. Prihodnji teden bo precej bolj v znamenju snega, kot je bila zima doslej. Čeprav meteorologi napovedujejo, da bo večji del države sneg zajel v noči na ponedeljek, predvsem… »

Ukrajina / »Smo v odločilni fazi vojne«

Mladina 15.01.2023
Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg je poudaril, da lahko Ukrajina kmalu pričakuje več pošiljk težkega orožja iz zahodnih držav. Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v današnjem pogovoru za nemški dnevnik Handelsblatt… »

#foto #video V najhujšem strmoglavljenju v Nepalu v treh desetletjih najmanj 68 mrtvih

Dnevnik 15.01.2023
V najhujši nesreči v Nepalu v zadnjih tridesetih letih je danes umrlo najmanj 68 ljudi. Letalo je strmoglavilo tik pred pristankom v bližini letališča. Šele v trdi temi so policisti, gasilci, reševalci in vojaki opustili iskanje morebitnih… »

Barcelona brez večjih težav do 14. lovorike

Delo 15.01.2023
Nogometaši katalonskega velikana so v superpokalnem clasicu ugnali Real Madrid. Nogometaši Barcelone so zmagovalci letošnje izvedbe španskega superpokala. V finalu so na stadionu King Fahd v Rijadu v Savdski Arabiji ugnali Real Madrid s 3:1 (2:0), s… »

Telemark odnesel slovenske stopničke

Zurnal24 15.01.2023
Nika Križnar je ob odsotnosti telemarka v finalni seriji osvojila šesto mesto na tekmi svetovnega pokala v Zau. Avstrijka Eva Pinkelnig (230,1 točka) je zmagala na tekmi za svetovni pokal smučarskih skakalk v japonskem kraju Zao. Za vodilno v skupnem… »

V snežnem plazu na Mont Blancu umrla britanska pohodnica

Svet24 15.01.2023
Na Mont Blancu je snežni plaz zasul 45-letno britansko pohodnico. Nesreče, ki se je zgodila v soboto na ledeniku Argentiere, enem največjih na tem območju, ni preživela, so danes sporočile reševalne službe. Mont Blanc, ki je z okoli 4800 metri… »

Novorosijsk spet zapuščajo bojne ladje. Se pripravlja nov raketni napad?

24ur 15.01.2023
Pred nekaj dnevi je iz ruskega mornariškega oporišča Novorosijsk na vzhodni obali Črnega morja izplulo nenavadno veliko število vojaških ladij. Britansko obrambno ministrstvo jih je naštelo najmanj deset. Ob tem je špekuliralo, da želi Rusija v… »

Mehika uveljavila enega od najstrožjih zakonov o uporabi tobačnih izdelkov

SiolNET 15.01.2023
Mehika je uveljavila enega od najstrožjih zakonov za omejevanje uporabe tobačnih izdelkov na svetu, saj prepoveduje kajenje na vseh javnih mestih, poroča britanski BBC. Ukrep, ki je bil prvič odobren v letu 2021, vključuje tudi prepoved oglaševanja… »

Za popularizacijo smučanja v ZDA so poskrbeli možje v maskirnih uniformah

24ur 15.01.2023
Alpski smučarki, ki sta zbrali največ zmag v ženski konkurenci svetovnega pokala, sta Američanki. Toda Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin morda ne bi bili tam, kjer sta danes, če se ne bi njuni rojaki med drugo svetovno vojno na smučeh borili proti… »

V treh štajerskih mestih bodo začele delati prve tri ambulante za neopredeljene bolnike

RTV Slovenija 15.01.2023
V ponedeljek se bodo v Mariboru, Celju in Velenju odprle prve ambulante za neopredeljene paciente. Čeprav bi nekatere že morale delovati, se je zapletlo zaradi težav z informacijskim sistemom. V nekaterih ZD-jih tovrstnih ambulant za zdaj ne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem