Arhiv novic 15.01.2023

Sneženje naj bi bilo najmočnejše med jutranjo konico, po nižinah bo zapadlo do 20 cm snega

RTV Slovenija 15.01.2023
Vremenoslovci napovedujejo večjo pošiljko snega. Ob prehodu hladne fronte bo do nižin v večjem delu Slovenije močno snežilo že v noči na ponedeljek, ponekod pa bo sneg padal tudi v nočeh na torek in sredo. Sneg bo moker, mogoči so snegolomi… »

Prvi mož Nata: "Smo v odločilni fazi vojne"; Ukrajini obljublja več težkega orožja

Svet24 15.01.2023
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v pogovoru za nemški dnevnik Handelsblatt povedal, da lahko Ukrajina kmalu pričakuje več pošiljk težkega orožja iz zahodnih držav. "Nedavne obljube glede težke vojaške opreme so pomembne - in v… »

#foto #video V najhujšem strmoglavljenju v Nepalu v treh desetletjih najmanj 68 mrtvih

Dnevnik 15.01.2023
V najhujši nesreči v Nepalu v zadnjih tridesetih letih je danes umrlo najmanj 68 ljudi. Letalo je strmoglavilo tik pred pristankom v bližini letališča. Šele v trdi temi so policisti, gasilci, reševalci in vojaki opustili iskanje morebitnih… »

Boleč domači poraz Udineseja

24ur 15.01.2023
Slovenska nogometna reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sta v 18. krogu italijanske lige proti Bologni izgubila z 1:2. Udinese, pri katerem je Lovrić igral do 62. minute, Bijol pa vso tekmo, in Bologna sta v prvem polčasu skupaj poskrbela za tri… »

Pinkelnigova do nove zmage, Križnarjevi doskok odnesel stopničke

SiolNET 15.01.2023
Zmagovalka posamične preizkušnje v zasneženem Zau je Avstrijka Eva Pinkelnig. Druga je bila Nemka Selina Freitag, tretja pa Norvežanka Anna Odine Ström. Najboljša Slovenka je bila na šestem mestu Nika Križnar, ki ji je doskok odnesel stopničke… »

Plaz usoden za planinko

Zurnal24 15.01.2023
Na Mont Blancu je snežni plaz zasul 45-letno britansko pohodnico. Nesreče, ki se je zgodila v soboto na ledeniku Argentiere, enem največjih na tem območju, ni preživela, so danes sporočile reševalne službe. Mont Blanc, ki je z okoli 4800 metri… »

Novorosijsk spet zapuščajo bojne ladje. Se pripravlja nov raketni napad?

24ur 15.01.2023
Pred nekaj dnevi je iz ruskega mornariškega oporišča Novorosijsk na vzhodni obali Črnega morja izplulo nenavadno veliko število vojaških ladij. Britansko obrambno ministrstvo jih je naštelo najmanj deset. Ob tem je špekuliralo, da želi Rusija v… »

V Mehiki prepovedali kajenje na vseh javnih mestih

Svet24 15.01.2023
Mehika je uveljavila enega najstrožjih zakonov za omejevanje uporabe tobačnih izdelkov na svetu, saj prepoveduje kajenje na vseh javnih mestih, poroča britanski BBC. Ukrep, ki je bil prvič odobren v letu 2021, vključuje tudi prepoved oglaševanja… »

Za popularizacijo smučanja v ZDA so poskrbeli možje v maskirnih uniformah

24ur 15.01.2023
Alpski smučarki, ki sta zbrali največ zmag v ženski konkurenci svetovnega pokala, sta Američanki. Toda Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin morda ne bi bili tam, kjer sta danes, če se ne bi njuni rojaki med drugo svetovno vojno na smučeh borili proti… »

Po tehničnih zagatah se odpirajo še tri ambulante za neopredeljene

24ur 15.01.2023
V ponedeljek bodo v Mariboru, Velenju in najverjetneje tudi v Celju končno odprli prve ambulante za neopredeljene paciente. Tehnične zagate z zdravstveno zavarovalnico so namreč rešili. V ambulanto se bo mogoče naročiti osebno, po telefonu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem