Januarja prečistimo telo s pomočjo zelja

Svet24 15.01.2023  |  Mare Koren

Zelje je eno od tistih živil, ki našemu zdravju koristijo, saj so številne raziskave dokazale, da so zelje in druge križnice zaščitna živila. So namreč kakovosten vir vitaminov, rudnin, prehranskih vlaknin in drugih koristnih snovi.

Slovenci smo znani po tem, da gojimo veliko zelja, morda celo največ med vrtninami. Jemo ga lahko sveže kuhanega ali kislega vse leto. Zelje razvrščamo glede na letni čas na pomladne, poletne, jesenske in zimske sorte. Glede na videz ločujemo zelje s polovičnim srcem, z zelenim srcem, glavnato belo in rdeče zelje. Privoščite si zelje ali zeljno vodo Zelje vsebuje antioksidante in druge snovi, ki dvigajo odpornost proti raku. Pri ljudeh z visoko ravnjo

Saj »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem