Arhiv novic 19.01.2023

ZZZS ostro zavrača očitke koalicije

Dnevnik pred 12 dnevi
Premier Robert Golob je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije označil za jedrni problem zdravstvene reforme. Na zavodu ostro zavračajo očitke glede odtekanja denarja in skrivanja podatkov pred vlado. Predlagajo več nadzora drugih deležnikov v… »

Kaj takšnega! S ceste zdrsnili tudi dve plužni vozili!

Zurnal24 pred 12 dnevi
S štajerskega konca medtem prihajajo vesti o tako hudih težavah dveh plužnih vozil, da sta obe zdrsnili s ceste. Fotografije so posneli člani Gasilske brigade Maribor; po njihovih podatkih se je prvo vozilo prevrnilo okrog 7.30 zjutraj v občini Hoče… »

Uradno: delavci v zdravstveni negi na ulice #video

SiolNET pred 12 dnevi
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je za 22. februar napovedal protestni shod medicinskih sester in drugih zaposlenih v zdravstveni negi. Razlog je nezadovoljstvo z decembrskim dogovorom s sindikati zdravstva in socialnega varstva, ko se vlada… »

Novozelandska premierka je napovedala svoj odstop

24ur pred 13 dnevi
Novozelandska premierka Jacinda Ardern je napovedala, da bo najkasneje 7. februarja odstopila s položaja. 42-letnica, ki je državo vodila skozi naravne nesreče, pandemijo covida-19 in najhujši teroristični napad v zgodovini, je pojasnila, da nima… »

Nič več ugibanj! Slovenija z Dončićem proti zvezdniškim Američanom

Zurnal24 pred 13 dnevi
Slovenija bo del zvezdniške košarkarske zasedbe v Malagi. Španska košarkarska zveza je uradno potrdila izvedbo zvezdniškega turnirja v okviru praznovanja 100. obletnice delovanja. Na turnir v Malago med 11. in 13. avgustom je povabila tudi Slovenijo… »

Ažnoh svetovni mladinski prvak v smuku

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu se je za Slovence začelo fantastično. Rok Ažnoh je v smuku postal svetovni mladinski prvak. Vse tekmece je premagal prepričljivo, Francoz Alban Elezi Cannaferina je zaostal točno pol sekunde, Švicar Livio… »

MATER V SPANJU ZABODEL 17-KRAT, OČETA ŠESTKRAT: Krivde ne priznava, obsojen na 30 let zapora

Regional pred 13 dnevi
Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je danes Gregorja Ducmana, ki mu je tožilstvo očitalo umor matere na zahrbten in grozovit način ter poskus umora očeta marca 2021 v Zalogu pri Šempetru, obsodil na 30 let zapora enotne kazni. Zaradi… »

Razmere v domu upokojencev so težke, a anonimka ni pravi način

Primorske pred 13 dnevi
Svet zavoda Doma upokojencev Podbrdo se do anonimnega pisma dela zaposlenih, ki niza očitke zoper vodstvo, ni pozitivno opredelil. Predsednik sveta Jože Dakskobler in predsednik sindikata v DU Srečko Kemperle pravita, da jih o navedenih težavah… »

Novi muzej pomeni tudi novo vodstvo

Delo pred 12 dnevi
Samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ne bo več. Se obeta interpelacija kulturne ministrice? Vlada je s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije v novi Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. »Ob… »

'Če bodo ZDA dale Ukrajini svoje tanke, bo dala tudi Nemčija leoparde'

24ur pred 13 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je bil kritičen do omahljivosti Berlina glede dobave bojnih tankov Ukrajini. Medtem pa nemški mediji poročajo, da je nemški kancler Olaf Scholz pod določenimi pogoji pripravljen dovoliti dobavo leopardov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem