Arhiv novic 20.01.2023

Ustreljen moški: storilec na begu, Policija prosi za pomoč

24ur 20.01.2023
V streljanju na območju ljubljanskega Viča je bil ubit moški. Policija storilca še išče. Visok je okoli 170 centimetrov, oblečen v temna oblačila, zamaskiran. S kraja je peš pobegnil proti Rožni dolini. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli… »

Berlin napovedal dodatno pomoč Ukrajini, a brez tankov. ZDA: Wagner je kriminalna organizacija.

RTV Slovenija 20.01.2023
Nemška vlada kljub velikemu pritisku Ukrajine in zahodnih zaveznikov še ni sprejela odločitve o dobavi bojnih tankov leopard 2 Ukrajini, je dejal nemški obrambni minister Boris Pistorius ob robu srečanja kontaktne skupine za Ukrajino. Pred današnjim… »

Španci zapečatili usodo Slovencev, napredovali še Francozi in Švedi

SiolNET 20.01.2023
Slovenska rokometna reprezentanca je v Tauron Areni v Krakovu na tekmi drugega kroga drugega dela svetovnega prvenstva s 26:31 (15:15) klonila proti Španiji in ostala brez možnosti za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem… »

Hitra Ilka Štuhec znova le za Sofio Goggia

Dnevnik 20.01.2023
Moški smukaški spektakel svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kitzbühelu je dobil Avstrijec Vincent Kriechmayr. Miha Hrobat je s sedmim mestom dosegel uvrstitev kariere. Najhitrejša Slovenka na smučeh Ilka Štuhec šest dni po grdem padcu na… »

Digitalizacija, prenova ZZZS, plačna reforma, ukinitev dopolnilnega zavarovanja – Bešič Loredan predstavil reformo…

Dnevnik 20.01.2023
Vlada namerava pri reformi slovenskega zdravstva slediti zgledu Finske in Estonije. Predpogoji za učinkovit, digitaliziran in finančno vzdržen zdravstveni sistem so digitalizacija sistema, reforma plačnega sistema in strukturna prenova ZZZS. Minister… »

Košarica živil v desetem popisu najcenejša doslej

Primorske 20.01.2023
Povprečna košarica osnovnih živil, katerih cene spremlja kmetijsko ministrstvo, je ob popisu pri šestih trgovcih v Sloveniji 17. januarja stala 41,28 evra, kar je najmanj doslej in za okoli 17 odstotkov manj od vrednosti na prvem popisu septembra… »

Na protestnem shodu pri nekdanjem Rogu policisti uporabili prisilna sredstva

Dnevnik 20.01.2023
Na četrtkovem protestnem shodu pri nekdanji tovarni Rog v Ljubljani je prišlo do napadov na policiste, ti pa so uporabili prisilna sredstva. Nekateri protestniki, ki nasprotujejo množičnemu turizmu v središču Ljubljane, naj bi namreč v policiste… »

Grožnja z bombo na koprskem sodišču

Delo 20.01.2023
Evakuirali so koprsko sodišče, kjer poteka preiskava zaradi grožnje z bombo. Predvidena je bila obravnava za Klemna Kadivca. Nekaj po deveti uri zjutraj so evakuirali koprsko sodišče zaradi grožnje z bombo, je potrdila predstavnica koprske… »

Velika vrnitev Kobajašija. Slovenca med najboljših sedem, smola 50-letnega Kasaija.

SiolNET 20.01.2023
Japonski smučarski skakalec Rjoju Kobajaši je dobil prvo izmed treh tekem na skakalnici Okurajama v Saporu. Z odličnim skokom v finalu je prehitel vse, tudi Poljaka Dawida Kubackega, vodilnega po prvi seriji. Točke svetovnega pokala je osvojilo pet… »

Pestro vremensko dogajanje tudi na Balkanu

Zurnal24 20.01.2023
Na Hrvaško prihaja močnejša ohladitev. Jutri je za celotno državo razglašen vremenski alarm. Vreme na Hrvaškem bo podobno pestro kot pri nas. Hrvaški hidrometeorološki zavod za danes napoveduje zmerno do pretežno oblačno vreme, ponekod bodo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem