Arhiv novic 20.01.2023

Ustreljen moški: storilec na begu, Policija prosi za pomoč

24ur 20.01.2023
V streljanju na območju ljubljanskega Viča je bil ubit moški. Policija storilca še išče. Visok je okoli 170 centimetrov, oblečen v temna oblačila, zamaskiran. S kraja je peš pobegnil proti Rožni dolini. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli… »

Berlin napovedal dodatno pomoč Ukrajini, a brez tankov. ZDA: Wagner je kriminalna organizacija.

RTV Slovenija 20.01.2023
Nemška vlada kljub velikemu pritisku Ukrajine in zahodnih zaveznikov še ni sprejela odločitve o dobavi bojnih tankov leopard 2 Ukrajini, je dejal nemški obrambni minister Boris Pistorius ob robu srečanja kontaktne skupine za Ukrajino. Pred današnjim… »

Zorman: Zame so ti fantje najboljši na svetu; sodnika slaba

Delo 20.01.2023
Slovenski rokometaši so v 2. polčasu priznali premoč Španiji, SP bodo končali v nedeljo, ko bodo s Črno goro lovili 10. mesto in olimpijske kvalifikacije. V nadaljevanju preberite: Ni se izšlo za četrtfinale v Gdansku in zaključne boje v… »

Ilka Štuhec zaostala le za Sofio Goggia

Delo 20.01.2023
Slovenska alpska smučarka je sijajno opravila s prvim smukom za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Vrhunska slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je odlično opravila s prvim smukom za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. S časom 1:33,60 je za pičlih… »

Digitalizacija, prenova ZZZS, plačna reforma, ukinitev dopolnilnega zavarovanja – Bešič Loredan predstavil reformo…

Dnevnik 20.01.2023
Vlada namerava pri reformi slovenskega zdravstva slediti zgledu Finske in Estonije. Predpogoji za učinkovit, digitaliziran in finančno vzdržen zdravstveni sistem so digitalizacija sistema, reforma plačnega sistema in strukturna prenova ZZZS. Minister… »

Košarica živil v desetem popisu najcenejša doslej

Delo 20.01.2023
Košarica je ob popisu pri šestih trgovcih znašala 41,28 evrov, kar je za okoli 17 odstotkov manj od vrednosti na prvem popisu septembra lani. Povprečna košarica osnovnih živil, katerih cene spremlja kmetijsko ministrstvo, je ob popisu pri šestih… »

V Ljubljani nad policiste najprej s kepami, sledilo je brcanje, enemu poskušali ukrasti del uniforme

Slovenske novice 20.01.2023
Policisti identiteto storilcev še ugotavljajo in preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti. Policisti Policijske uprave Ljubljana so v četrtek opravili varovanje neprijavljenega javnega shoda, ki… »

Med sojenjem za ugrabitev Danijela Božića koprsko sodišče evakuirali zaradi grožnje z bombo

RTV Slovenija 20.01.2023
Zaradi grožnje z bombo so ob 9.30 izpraznili stavbo koprskega sodišča. V tem času je sicer v sodni dvorani okrožnega sodišča potekalo sojenje pripadnikom t. i. Kavaškega klana zaradi ugrabitve pozneje umorjenega Danijela Božića. Na Policijski… »

Kobajaši doma do prve zmage zime, Lanišek šesti, Zajc sedmi

RTV Slovenija 20.01.2023
Doma na Japonskem se je iz zimskega spanca prebudil Rjoju Kobajaši, ki je veliki zmagovalec prve od treh tekem svetovnega pokala v Saporu. Od sedmih Slovencev sta znova izstopala Anže Lanišek (6.) in Timi Zajc (7.). Pod goro Okura so se smučarji… »

Pozor, še zdaleč ni konec: prihaja nova pošiljka snega

Slovenske novice 20.01.2023
Ponekod bo naletaval že danes in v nedeljo, v ponedeljek pa bo sneženje zajelo večji del države. Zima je pokazala svoj pravi obraz. Dočakali smo snežne padavine in še jih bomo dobili. Po večjem delu Slovenije sicer ne danes, ampak v prihodnjih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem