Stročji fižol z limetinim maslom

RTV Slovenija 20.01.2023  |  Uredništvo

Sestavine: 80 dag stročjega fižola, 5 dag masla, 2 limeti, nekaj vejic peteršilja, sol, poper. Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo v osoljeni vodi.

Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo v osoljeni vodi. Nato ga prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Lupinico ene limete (lahko jo zamenjamo z limono) nastrgamo, obe limeti pa ožamemo. V kozici razpustimo maslo. Dodamo limetino lupinico in sok. Na nizki temperaturi segrevamo približno minuto. Peteršilj oplaknemo, osušimo in nasekljamo. Fižol potresemo s peteršiljem in pokapamo z limetinim maslom. Zmešamo, začinimo s sveže mletim poprom in po potrebi dosolimo.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem