Arhiv novic 21.01.2023

Ilka Štuhec po zmagi: Zahvala vsem, ki so mi stali ob strani

24ur 21.01.2023
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je po štirih letih čakanja znova na vrhu zmagovalnega odra. Deseto zmago svetovnega pokala, šesto smukaško, je dosegla v Cortini d'Ampezzo. "Čutila sem, da je prišel ta dan," je povedala po deseti… »

Otroku niso mogli več pomagati

Delo 21.01.2023
Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah tragedije, odzvali so se tudi v Termah Ptuj. Na Policijski upravi Maribor so v soboto okrog 12.30 prejeli obvestilo o dogodku na območju PU Maribor – kot smo izvedeli, se je tragedija odvila v… »

Neverjetno, sneg tudi na tem hrvaškem otoku

Zurnal24 21.01.2023
S pravimi zimskimi razmerami se soočajo tudi na Hrvaškem. Prava zima je te dni dosegla tudi naše južne sosede, tamkajšnji vremenoslovci tudi za prihodnji teden napovedujejo zimske razmere. To jutro močan veter precej otežuje promet na hrvaških… »

Zmaga Avstrijca, najboljši Slovenec Mogel, Lanišek brez finala

Delo 21.01.2023
Na drugi tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Saporu se je zmage veselil svetovni rekorder Stefan Kraft. Na drugi od treh tekem smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Saporu je zmago slavil avstrijski as Stefan Kraft. S skokoma, dolgima 139… »

Vročina ni prišla do živega Dončiću

Delo 21.01.2023
Košarkarji moštva Dallas Mavericks so v ligi NBA brez večjih težav odpravili igralce kluba Miami Heat. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je popeljal Dallas Mavericks do prepričljive zmage v ligi NBA nad moštvom Miami Heat (115:90)… »

Novoletni polet s falconom je stal 7 tisoč evrov: Po izračunu Klakočarjeve bi bila pot z avti dražja

Nova 24TV 21.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA) Ob novoletnem obisku predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič na Dunaju so se številni spraševali o smotrnosti letenja v to mesto. Še posebej po tem, ko je bila Urška Klakočar… »

Ukrajina kritična do neodločnosti zaveznic glede dobave leopardov; ruska ofenziva v Zaporožju

RTV Slovenija 21.01.2023
Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov je ob robu petkovega srečanja ukrajinskih zaveznic v Nemčiji dejal, da se bodo ukrajinske sile za upravljanje nemških tankov leopard 2 usposabljale na Poljskem. Nemčija je sicer zadržana glede dobave. "Na… »

Na Goteniškem Snežniku rešili obnemogla planinca

RTV Slovenija 21.01.2023
Na Goteniškem Snežniku pri Kočevju je v soboto zgodaj popoldne stekla obsežna reševalna akcija dveh obnemoglih planincev, pri čemer je eden dobil omrzline na nogah in se poškodoval. Planinca so zaradi vremena rešili na klasičen način brez… »

Egipt, Nemčija in Norveška novi četrtfinalisti rokometnega SP

24ur 21.01.2023
Na moškem rokometnem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem je znanih šest od osmih četrtfinalistov. Potem ko so si v petek mesto med osem zagotovile Španija, Francija in Švedska, so si ga danes še Egipt, Nemčija in Norveška. V skupini 3 je… »

Ponekod sneži, plaz dopoldan odnesel turnega smučarja

24ur 21.01.2023
Zimske razmere po državi vztrajajo, sprožilo se je tudi več snežnih plazov. Na območju Uršlje gore je tako plaz s seboj odnesel turnega smučarja približno 400 metrov po pobočju. Sneženje na jugovzhodu države se je medtem popoldan okrepilo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem