Sotirana zelenjava na rikotinih žličnikih

RTV Slovenija 22.01.2023  |  Lorena Huš (oddaja Dobro

Sestavine: sezonska zelenjava, sir rikota, kuhana šunka, beljaki, ostra bela moka, lupina in sok pomaranče, maslo, pinjole, bezeg in bezgov sok, parmezan, sol in poper.

Zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na rezance, beluše pa na koščke, dolge 3 cm. Nato parmezan naribamo na večje koščke, naredimo krog na peki papirju in pečemo v pečici do zlato rumene barve. Še toplega položimo na obrnjeno posodico, da dobimo obliko skodelice. V rikoto umešamo drobno narezano šunko, beljake, ostro moko, očiščene drobne cvetove bezga, popopramo in solimo. Oblikujemo žličnike in jih 5 minut kuhamo v vreli slani vodi na blagem ognju. Na maslu

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem