Arhiv novic 23.01.2023

Ponoči ponekod še obilno snežilo, možen snegolom. Preverite, kje

Slovenske novice 23.01.2023
Burja se počasi umirja, velika je nevarnost snežnih plazov. Agencija RS za okolje sporoča, da se sneženje na jugu Slovenije umirja, prav tako se umirja burja na Primorskem, ki v sunkih dosega do 90 km/h. Je pa zaradi novozapadlega snega velika… »

Mimoidoči v potoku opazili vozilo, v njem pa truplo

Slovenske novice 23.01.2023
Pri Laškem je 63-letni voznik zapeljal v potok in umrl. V naselju Gračnica na območju Policijske postaje Laško so v dopoldanskih urah v potoku opazili vozilo. Prve ugotovitve kažejo, da je 63-letni voznik osebnega vozila v jutranjih urah zapeljal v… »

Pripravljajo interpelacijo zoper ministrico Asto Vrečko

Slovenske novice 23.01.2023
Poglejte, kaj je razlog. V NSi so po odločitvi vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije začeli pripravo interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko. Ocenjujejo, da je omenjena odločitev vlade… »

Dramatični prizori iz Češče vasi: Velodrom ostal brez kupole

Necenzurirano 23.01.2023
V Češči vasi pri Novem mestu je danes pod težo snega klonila kupola nad velodromom. Izdatno sneženje, pri čemer je prevladoval moker in težek sneg, jo je zagodlo olimpijskemu centru v Češči vasi pri Novem mestu. Kot poroča Dolenjski list, je… »

V Ljubljani od danes še tri ambulante za paciente brez zdravnika

Mladina 23.01.2023
Po napovedih se bo v tem tednu odprla še ena tovrstna ambulanta, in sicer v enoti Center. Potem ko so v Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana v prejšnjem tednu v enoti Rudnik odprli prvi ambulanti za posameznike brez izbranega osebnega zdravnika, sta danes… »

Bronx zapravil, Oplast zdrsnil

Primorske 23.01.2023
V 16. krogu prve državne lige dvoranskega nogometa sta bili odigrani le tekmi z udeležbo obeh primorskih predstavnikov. Vsaj za silo uspešen je bil samo Bronx. Pred domačimi gledalci je že imel zmago v nogah, a se je moral nato v boju s favoritom… »

Vlada bo dodatek k sodniškim plačam uredila s posebnim zakonom

SiolNET 23.01.2023
Vlada že obravnava predlog zakona, s katerim bo uredila izplačevanje dodatka k plačam pravosodnih funkcionarjev, je v odgovoru na poslansko vprašanje danes na seji DZ pojasnila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan. Predlog je že medresorsko… »

Cedevita Olimpija proti zvezdi v ligi ABA izgubila prvič po devetih zmagah

24ur 23.01.2023
Cedevita Olimpija je po devetem porazu na enajstih tekmah v Eurocupu kratek čas lizala rane, saj je v ponedeljek prišel čas za gostovanje v Beogradu proti Crveni zvezdi. Ljubljančani so po prvi četrtini v dvorani Aleksandra Nikolića zaostajali s… »

Scholz si je glede dobave tankov znova premislil!

Nova 24TV 23.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz si je spet premislil glede dostave tankov Ukrajini. (Foto: Wikimedijina zbirka) Tiskovni predstavnik nemške vlade zanika trditve zunanjega ministra Baerbocka, ki je dejal, da Nemčija ne bo “stala na poti” Poljski, da… »

Kranjsko sodišče zavrnilo Janševo tožbo proti tožilki in sodnikom v zadevi Patria

SiolNET 23.01.2023
Kranjsko okrožno sodišče je v obravnavi odškodninske tožbe, ki jo je predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša vložil zaradi zadeve Patria, z delno sodbo zavrnilo tožbeni zahtevek zoper nekdanjo tožilko in sodnike. Rok za pritožbo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem