Arhiv novic 24.01.2023

Janša, Kacin in Peterle napovedali spor z Golobovo vlado: Potegnili so izdajalsko potezo

Slovenske novice 24.01.2023
Člane Združenja za vrednote slovenske politike skrbi, da bi sedanja politika prevzela državo in izbrisala del slovenske zgodovine. Odločitev vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije ter ustanovitvi… »

VLADA V DRUGAČNI SESTAVI: Po novem ima 20 resorjev

Regional 24.01.2023
DZ je s 55 glasovi za in 29 glasovi proti imenoval devet ministrov 15. slovenske vlade, ki jo vodi Robert Golob. Glasovanje je bilo potrebno zaradi reorganizacije vlade, ki jo je prinesla novela zakona o vladi. Ta predvideva 20-člansko ministrsko ekipo… »

Nova pošiljka snega povzročila težave, na Koroškem ponekod še omejitve v prometu

RTV Slovenija 24.01.2023
Obilno sneženje je ponoči povzročilo precej preglavic na Štajerskem, Koroškem, v Zasavju in na Dolenjskem. Podirala so se drevesa. Velika količina novozapadlega snega je povzročila poškodbe na elektrodistribucijskem omrežju. Še vedno je brez… »

Ob rdeči zvezdi bo Makarovičeva očitno nosila tudi Prešernovo nagrado

Nova 24TV 24.01.2023
Koncert Nosil bom rdečo zvezdo, ki ga je pripravila Svetlana Makarovič. (Foto: STA) Na kulturnem ministrstvu se po poročanju Dela dogovarjajo, da bodo Svetlani Makarovič vrnili Prešernovo nagrado. Pesnica je namreč povedala, da pričakuje, da ji bo… »

Po osmih mesecih Golob končno s popolno vlado

Delo 24.01.2023
Ministrski kabinet, ki bo odslej 20-članski, bo na ustanovni seji imenoval nove državne sekretarje. Že v sredo bo nov koalicijski vrh. »Po mesecih boja smo prišli do točke, ko lahko zmagovalci na volitvah uveljavimo svojo legitimno pravico do… »

Na območju Elektra Celje skoraj 2.000 odjemalcev brez elektrike

Celje.info 24.01.2023
Zaradi mokrega snega in podrtih dreves je na nekaterih delih distribucijskega omrežja Elektra Celje prekinjena oskrba z električno energijo. Ob 12. uri je skupno število odjemalcev brez električne energije na celotnem omrežju Elektra Celje 1.925… »

V novem streljanju v Kaliforniji sedem mrtvih, v Iowi ubita šolarja

RTV Slovenija 24.01.2023
V dveh povezanih strelskih napadih na kmetiji za gojenje gob in v podjetju za prevoz tovornjakov južno od San Francisca je bilo v ponedeljek ubitih sedem ljudi. Medtem je prišlo do streljanja tudi na šoli v Iowi. Ubita sta bila šolarja. Osma žrtev je… »

Noro, nov rekord med ženskami: Mikaela dosegla 83 zmag

Slovenske novice 24.01.2023
Zdaj bo lovila rekord legendarnega Ingemarja Stenmarka. Mikaela Shiffrin je postala prva alpska smučarka v zgodovini, ki je na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju osvojila 83 zmag. Američanka se je novega podviga veselila na veleslalomu na… »

Vlada omejila cene daljinskega ogrevanja

SiolNET 24.01.2023
Vlada je danes izdala uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja, s katero je najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote določila pri 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja od 1. januarja do 30. aprila. Ukrep… »

Umrl nekdanji obrambni minister Krapež

Zurnal24 24.01.2023
Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Alojzij Krapež je umrl po daljši bolezni. Star je bil 64 let. Na ministrstvu za obrambo so danes za STA potrdili, da so bili o tem obveščeni. Krapež se je rodil leta 1958 na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem