Arhiv novic 24.01.2023

VSO napoveduje akcijski načrt za obrambo samostojnega muzeja osamosvojitve

24ur pred 8 dnevi
Združenje VSO je na novinarski konferenci izrazilo nasprotovanje vladnemu sklepu o usodi Muzeja slovenske osamosvojitve. Po besedah predsednika združenja Lojzeta Peterleta zadevo jemljejo zelo resno, zato bodo, če vlada ne bo spremenila odločitve… »

Vlada imenovala več državnih sekretarjev

24ur pred 7 dnevi
Državni zbor je potrdil devet ministrskih kandidatov, vlada premierja Roberta Goloba pa je tako zaživela v obliki, kot si jo je koalicija zamislila ob nastopu mandata. 15. slovenska vlada ima tako tri nova ministrstva in skupno 20 ministrov. Ob tem so… »

Nova pošiljka snega povzročila težave, na Koroškem ponekod še omejitve v prometu

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Obilno sneženje je ponoči povzročilo precej preglavic na Štajerskem, Koroškem, v Zasavju in na Dolenjskem. Podirala so se drevesa. Velika količina novozapadlega snega je povzročila poškodbe na elektrodistribucijskem omrežju. Še vedno je brez… »

Asta Vrečko: Svetlani Makarovič se Prešernova nagrada lahko izroči

SiolNET pred 8 dnevi
Pesnici in pisateljici Svetlani Makarovič, ki je leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado za življenjsko delo, ker jo je takrat prejel tudi pater Marko Ivan Rupnik, bodo nagrado najverjetneje vrnili. Ministrica za kulturo Asta Vrečko je prek družbenih… »

DZ s 55 glasovi potrdil listo ministrskih kandidatov

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Državni zbor je po pričakovanjih potrdil devet ministrskih kandidatov, ki prevzemajo vodenje novih ali preoblikovanih ministrstev. Vlada Roberta Goloba bo torej po osmih mesecih začela delovati v sestavi, kot si jo je koalicija zamislila na začetku… »

V Mariboru brez elektrike še 3000 ljudi, na terenu vse razpoložljive ekipe

24ur pred 8 dnevi
Velika količina novozapadlega snega in dežja je povzročila poškodbe na elektrodistribucijskem omrežju. Zaradi padcev dreves, ki jih je povzročil težek in moker sneg, so bili izpadi električne energije na celotnem območju Elektra Maribor. V… »

V novem streljanju v Kaliforniji sedem mrtvih, v Iowi ubita šolarja

RTV Slovenija pred 8 dnevi
V dveh povezanih strelskih napadih na kmetiji za gojenje gob in v podjetju za prevoz tovornjakov južno od San Francisca je bilo v ponedeljek ubitih sedem ljudi. Medtem je prišlo do streljanja tudi na šoli v Iowi. Ubita sta bila šolarja. Osma žrtev je… »

Noro, nov rekord med ženskami: Mikaela dosegla 83 zmag

Slovenske novice pred 8 dnevi
Zdaj bo lovila rekord legendarnega Ingemarja Stenmarka. Mikaela Shiffrin je postala prva alpska smučarka v zgodovini, ki je na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju osvojila 83 zmag. Američanka se je novega podviga veselila na veleslalomu na… »

Vlada omejila cene daljinskega ogrevanja

SiolNET pred 7 dnevi
Vlada je danes izdala uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja, s katero je najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote določila pri 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja od 1. januarja do 30. aprila. Ukrep… »

Umrl nekdanji obrambni minister Krapež

Zurnal24 pred 7 dnevi
Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Alojzij Krapež je umrl po daljši bolezni. Star je bil 64 let. Na ministrstvu za obrambo so danes za STA potrdili, da so bili o tem obveščeni. Krapež se je rodil leta 1958 na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem