Arhiv novic 25.01.2023

Tanja Fajon napovedala feministično zunanjo politiko, “jedrno Evropo” in veleposlaništvo v Adis Abebi

Nova 24TV 25.01.2023
Nagovor ministrice za zunanje zadeve Tanje Fajon (Vir: STA) Predlog nove strategije o zunanji politiki bo po besedah avtorjev strategije Slovenijo vrnil v jedro Evropske unije, slovenska zunanja politika pa bo postala feministična. Tako je pred posvetom… »

Odločitev je padla: tanki romajo v Ukrajino

Dnevnik 25.01.2023
Nemčija in ZDA so usklajeno sporočile, da bodo Ukrajini poslale svoje tanke, pri čemer naj bi glavnino predstavljali tanki leopard 2 nemške izdelave. Ukrajinski predsednik je odločitev, o kateri so zadnje tedne tekle glasne polemike, označil za… »

Nov rekord Shiffrinove, Dvornikova po sanjski vožnji do uspeha kariere

SiolNET 25.01.2023
Ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin je nepremagljiva. V Kronplatzu je v veleslalomu stopila na najvišjo stopničko tako v torek kot tudi dan pozneje, s 84. zmago v svetovnem pokalu pa še izboljšala rekord v ženski konkurenci, hkrati pa se… »

PAPEŽ SE JE PRVIČ ODZVAL NA PRIMER PATRA RUPNIKA: V obravnavi ni imel nobene vloge, osebno je presenečen in prizadet

Regional 25.01.2023
Papež Frančišek je v prvem odzivu na primer patra Marka Rupnika, jezuita in umetnika, ki ga več redovnic obtožuje zlorab, dejal, da ga je zadeva presenetila in prizadela. V danes objavljenem intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP je še… »

V Ankari ponovitev scenarija iz dvorane Tivoli

Dnevnik 25.01.2023
Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji zadnji tekmi v ligi prvakov v skupini E v Ankari vodili že z 2:1 v nizih, na koncu pa so morali priznati premoč domače ekipe Ziraat Bank. Podobno kot v Ljubljani pred slabima dvema mesecema so bili varovanci Radovana… »

Svet UKC Ljubljana za novega generalnega direktorja imenoval Marka Juga, potrditi ga mora še vlada

RTV Slovenija 25.01.2023
Svet UKC-ja Ljubljana je za generalnega direktorja s polnim mandatom imenoval Marka Juga, ki je bolnišnico kot v. d. vodil od septembra. Soglasje k njegovemu imenovanju mora sicer podati še vlada. Marko Jug je bil eden od treh kandidatov za direktorja s… »

Vlada znižala tudi ceno daljinskega ogrevanja

Dnevnik 25.01.2023
Vlada je v torek potrdila uredbo, ki najvišjo ceno daljinskega ogrevanja navzgor omejuje pri 98,70 evra za megavatno uro. Na cene ogrevanja, ki veljajo v večini slovenskih mest, uredba ne bo bistveno vplivala, bo pa pomembno znižala cene v tistih… »

#video Dallas kljub 41 točkam Dončića izgubil proti ekipi iz ameriške prestolnice

Dnevnik 25.01.2023
Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubili proti Washington Wizards s 126:127. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domače zbral 41 točk, 15 skokov in šest podaj v 37 minutah in 46 sekundah na parketu… »

Napad z mačeto v cerkvi v Španiji. En mrtev in več ranjenih.

SiolNET 25.01.2023
V eni od cerkva v mestu Algeciras na jugu Španije je danes moški z mačeto napadel oskrbnika cerkve in ga ubil, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na navedbe policije. V napadu so bili po navedbah španske televizije RTVE ranjeni… »

Priznanje za življenjsko delo Združenja Manager v roke Iva Boscarola

RTV Slovenija 25.01.2023
Člani Združenja Manager so se zbrali na tradicionalnem januarskem srečanju, s katerim zaznamujejo začetek novega poslovnega leta. Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta je prejel nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem