Arhiv novic 25.01.2023

Fajon: Z novo strategijo Slovenijo vračamo v jedro EU-ja. Golob pričakuje pogum.

RTV Slovenija 25.01.2023
Na Brdu pri Kranju se je z nagovorom zunanje ministrice Tanje Fajon začel dvodnevni letni posvet diplomacije. V središču posveta je predvsem predstavitev sprememb zunanjepolitične strategije Slovenije, ki bo, tako Fajon, državo vrnila v jedro EU-ja… »

Odločitev je padla: tanki romajo v Ukrajino

Dnevnik 25.01.2023
Nemčija in ZDA so usklajeno sporočile, da bodo Ukrajini poslale svoje tanke, pri čemer naj bi glavnino predstavljali tanki leopard 2 nemške izdelave. Ukrajinski predsednik je odločitev, o kateri so zadnje tedne tekle glasne polemike, označil za… »

Kranjec se z mešanimi občutki poslavlja od premiere v Schladmingu

Delo 25.01.2023
Čeprav je Marco Odermatt izpustil današnji veleslalom za svetovni pokal na Planaiju, so bili vseeno najbolj veseli v švicarskem taboru. Čeprav se je Marco Odermatt, vodilni zvezdnik alpskega smučanja, odpovedal nastopu na današnji veleslalomski… »

Papeža primer Rupnik presenetil in prizadel

Delo 25.01.2023
V danes objavljenem intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP je še zagotovil, da ni imel nobene vloge v obravnavi primera. Papež Frančišek je v prvem odzivu na primer patra Marka Rupnika, jezuita in umetnika, ki ga več redovnic obtožuje zlorab… »

ACH Volleyju ni uspel veliki met

SiolNET 25.01.2023
Odbojkarjem ACH Volleyja ni uspel veliki met. Na odločilni tekmi za napredovanje v izločilne boje lige prvakov so na gostovanju izgubili proti Ziraat Bank Ankari. Tako kot na prvi tekmi v Ljubljani so bili Turki tudi tokrat boljši s 3:2 (-23, 23, -22… »

To je novi generalni direktor UKC Ljubljana

Slovenske novice 25.01.2023
Marko Jug je sicer zdravnik travmatolog, namestnik predstojnika kliničnega oddelka UKC za travmatologijo, docent na ljubljanski medicinski fakulteti pri predmetu kirurgija in predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije. Svet Univerzitetnega… »

Ministrstvo poziva občine in dobavitelje, naj pomagajo ogroženim

Delo 25.01.2023
Vlada je ukrepala in omejila najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote. Cene daljinskega ogrevanja so po Sloveniji zelo različne, po podatkih agencije za energijo znašajo od 80 do 250 evrov za megavatno uro, ponekod v državi… »

#video Dallas kljub 41 točkam Dončića izgubil proti ekipi iz ameriške prestolnice

Dnevnik 25.01.2023
Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubili proti Washington Wizards s 126:127. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domače zbral 41 točk, 15 skokov in šest podaj v 37 minutah in 46 sekundah na parketu… »

Palestinec z nožem ubil dva potnika na vlaku

Necenzurirano 25.01.2023
Nož je potegnil na vlaku, ki je bil na poti iz Kiela v Hamburg na severu Nemčije. 3. Nekaj pred 15. uro je nek potnik še iz neznanega razloga prijel za nož in začel zabadati druge potnike, na koncu pa je porezal še sebe. Ubil je dva potnika, sedem… »

Priznanje Združenja Manager za življenjsko delo prejel Ivo Boscarol

SiolNET 25.01.2023
Člani Združenja Manager so se danes zbrali na tradicionalnem januarskem srečanju, s katerim simbolično zaznamujejo začetek novega poslovnega leta. Podelili so tudi priznanja Združenja Manager, priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem