Svet arhiv novic 25.01.2023

Nemčija odobrila dobavo tankov leopard Ukrajini. Rusija: Gre za nevarno odločitev.

Primorske 25.01.2023
Nemčija je dala zeleno luč za dobavo tankov leopard Ukrajini, je danes v Berlinu sporočil tiskovni predstavnik nemške vlade Seffen Hebestreit. Ruski veleposlanik v Nemčiji Sergej Nečajev se je danes kritično odzval na odločitev nemške vlade. Po… »

[Video] Nemčija: Migrant, ki je z nožem divjal po vagonih, je dve osebi zabodel do smrti, pet je ranjenih

Nova 24TV 25.01.2023
Foto: Zajem zaslona Moški, po poročanju arabski migrant, je danes okoli 15. ure z nožem napadel potnike. Napad se je zgodil malo preden je regionalni vlak, ki je vozil iz Kiela v Hamburg, prispel na postajo Brokstedt. Podivjanega klavca je policija… »

Prisegel je novi novozelandski premier

Necenzurirano 25.01.2023
Nova Zelandija je dobila svojega 41. premierja. Danes je od vodenje novozelandske vlade od Jacinde Ardern prevzel Chris Hipkins, ki jo je nasledil tudi na čelu novozelandske laburistične stranke. 44-letni poslanec je bil doslej kot minister pristojen za… »

Na Hrvaškem razprava o plažah. Opozicija svari pred njihovo privatizacijo.

RTV Slovenija 25.01.2023
Hrvaški sabor je začel razpravo o predlogu zakona o morskem javnem dobru in morskih pristaniščih. Po novem bi se plaže na Jadranski obali delile na javne in tiste za posebne namene. Opozicija svari pred njihovo privatizacijo. Minister za pomorstvo… »

Za las je ušel smrti #video

SiolNET 25.01.2023
Ruandske vojaške sile so v torek streljale na lovsko letalo iz Demokratične republike Kongo, za katero trdijo, da je kršilo njen zračni prostor. Kongovska vlada je ta dogodek označila kot vojno dejanje. Posnetek očividcev prikazuje izstrelek, ki je… »

Turčija grozi z izstopom iz zveze Nato

Nova 24TV 25.01.2023
Foto: epa Turčija bi lahko zaradi provokativnih dejanj, ki jih Ankara razume kot provokativne, v petih ali šestih mesecih izstopila iz Nata, je dejal namestnik vodje Turške domoljubne stranke Etem Sancak. Časnik “Ajdinlik” je citiral Sancakove… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem