Arhiv novic 30.01.2023

SOVA ODKRILA RUSKA VOHUNA: Prijeli so ju v najeti pisarni v Ljubljani

Regional 30.01.2023
Sova je odkrila in v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) priprla dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, so poročanje časnika Delo in spletnega portal Siol za STA potrdili na Okrožnem državnem tožilstvu v… »

Ob polnoči nove cene goriva: toliko bosta po novem stala bencin 95 in dizel

Slovenske novice 30.01.2023
Država je določila nove cene goriv, kjer jih regulira. Ob polnoči bodo veljale nove cene goriv, kjer jih še regulira država (zunaj avtocest). Po novem bo tako treba odšteti: liter bencina 95 bo po novem stal 1,355 evra ali 6,7 evrocenta več kot do… »

Hojs tožbo Inštituta 8. marec vidi kot politični pritisk

Nova 24TV 30.01.2023
Aleš Hojs (Foto: STA) “Jaz to ocenjujem kot nek politični pritisk, očitno bodo sedaj prek sodišč skušali ustaviti svoje politične tekmece,” se je na tožbo Inštituta 8. marec odzval nekdanji notranji minister Aleš Hojs. Pripomnil je še, da v… »

30 odstotkov Ukrajine je prekrite z minami in eksplozivi #vŽivo

SiolNET 30.01.2023
"Približno 30 odstotkov Ukrajine je prekrite z minami in eksplozivi in ​​če jih ne odstranite, bi to lahko povzročilo učinek domin v Evropi in Afriki," je dejala ukrajinska uradnica Lesia Vasylenko. V govoru pred Parlamentarno skupščino Sveta… »

Starejša voznica v Celju na prehodu trčila v tri otroke, osemletnik huje poškodovan

Delo 30.01.2023
V trčenju se je 8-letnik huje poškodoval, 14-letnici pa lažje. V soboto popoldne je 78-letna voznica osebnega avtomobila na Resljevi cesti v Celju na prehodu za pešce trčila v tri otroke, ki so pravilno prečkali prehod. V trčenju se je 8-letnik… »

Boris Johnson: Putin mi je grozil z raketnim napadom

SiolNET 30.01.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je tik pred začetkom invazije na Ukrajino nekdanjemu britanskemu premierju Borisu Johnsonu grozil z raketnim napadom, poroča BBC. Boris Johnson je Vladimirju Putinu v telefonskem pogovoru povedal, da bi bila vojna popolna… »

Slovenija dvojnih meril – Janša vs. Golob: Poročanje medijev ob odložitvi soglasja za vpis na fakultete

Nova 24TV 30.01.2023
Minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič in predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA) Golobova vlada na četrtkovi seji ni podala soglasja k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in magistrske študijske programe v prihodnjem študijskem… »

Jan Cvitkovič izgubil projekt na javnem razpisu, tudi ministrica Vrečko nima časa zanj

Necenzurirano 30.01.2023
Slovenski filmski center mu je zavrnil film, točke pa je izgubil v rubriki Odmevnost ustvarjalnega dela režiserja na avdiovizualnem področju, kar je ocena odmevnosti njegovega dosedanjega dela doma in v tujini. Povedal nam je, kaj se dogaja. Čeprav je… »

Najdba mrtvega novorojenčka

Zurnal24 30.01.2023
Policisti so vest potrdili. Na Hrvaškem odmeva vest o najdbi mrtvega novorojenčka v vasi Hlevnica, poročajo tamkajšnji portali. Za novinarje portala 24sata.hr so policisti vest potrdili. Hlevnica se nahaja neposredno ob meji s Slovenijo, deset… »

Ukrajina vodi na stavnicah Evrovizije, vse pesmi pa niti še znane niso (VIDEO)

Slovenske novice 30.01.2023
Kljub temu da večino pesmi predstavnic še ni izbranih, evrovizijske stavnice že napovedujejo zmagovalca. Večina evropskih držav februarja izbira pesem za Evrovizijo. Doslej so svojo predstavnico izbrale le Nizozemska, Izrael, Belgija, Albanija in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem