Arhiv novic 30.01.2023

Nekdanji šef Sove o vohunih v Sloveniji: Tega je več, kot si javnost predstavlja

SiolNET 30.01.2023
Če bosta v Ljubljani prijeta domnevna ruska vohuna spoznana za kriva, ju v Sloveniji čaka zapor. Izročitev v Rusijo v tem primeru ne pride v poštev, pojasnjuje nekdanji direktor Sove Janez Stušek. Dodaja, da je pripadnikov tujih obveščevalnih… »

Zdaj je uradno: Takšne so cene bencina in dizla od polnoči naprej!

Zurnal24 30.01.2023
Cene pogonskih goriv zunaj avtocest bodo od polnoči višje. Liter 95-oktanskega bencina bo dražji za 6,7 centa in bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju stal 1,355 evra, liter dizla pa bo z 1,529 evra dražji za 4,6 centa. Za štiri cente bo z 1,155 centa… »

Hojs tožbo Inštituta 8. marec vidi kot politični pritisk

Nova 24TV 30.01.2023
Aleš Hojs (Foto: STA) “Jaz to ocenjujem kot nek politični pritisk, očitno bodo sedaj prek sodišč skušali ustaviti svoje politične tekmece,” se je na tožbo Inštituta 8. marec odzval nekdanji notranji minister Aleš Hojs. Pripomnil je še, da v… »

Scholz / »Nemčija ne bo poslala bojih letal Ukrajini«

Mladina 30.01.2023
Potem ko je Nemčija minuli teden odobrila dobavo težkih bojnih tankov Ukrajini, je Zelenski Berlin pozval, naj Kijevu pošlje tudi bojna letala in rakete dolgega dosega. Nemčija ne bo dovolila, da bi se vojna v Ukrajini razplamtela v konflikt med… »

Starejša voznica v Celju na prehodu trčila v tri otroke, osemletnik huje poškodovan

Delo 30.01.2023
V trčenju se je 8-letnik huje poškodoval, 14-letnici pa lažje. V soboto popoldne je 78-letna voznica osebnega avtomobila na Resljevi cesti v Celju na prehodu za pešce trčila v tri otroke, ki so pravilno prečkali prehod. V trčenju se je 8-letnik… »

Johnson: Putin mi je zagrozil z raketnim napadom

Slovenske novice 30.01.2023
To se je zgodilo februarja lani. Boris, Johnson, nekdanji britanski premier, je spregovoril o nenavadnem pogovoru, ki ga je imel z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom februarja 2022. Politika sta se pogovarjala o napadu na Ukrajino in Johnson je… »

V Ljubljani bodo v novem študijskem letu sprejeli 210 bodočih zdravnikov, v Mariboru 106

RTV Slovenija 30.01.2023
Vlada bo soglasje k razpisom za visokošolske programe dala pravočasno, v dnevu ali dveh, je potrdil minister za visoko šolstvo Igor Papič v odzivu na namigovanja, da bi se lahko tudi letos zavleklo pri razpisih. Razlog, zakaj ga vlada ni že pred… »

Jan Cvitkovič izgubil projekt na javnem razpisu, tudi ministrica Vrečko nima časa zanj

Necenzurirano 30.01.2023
Slovenski filmski center mu je zavrnil film, točke pa je izgubil v rubriki Odmevnost ustvarjalnega dela režiserja na avdiovizualnem področju, kar je ocena odmevnosti njegovega dosedanjega dela doma in v tujini. Povedal nam je, kaj se dogaja. Čeprav je… »

V Zagorju našli mrtvega novorojenčka

Slovenske novice 30.01.2023
Obdukcija in kriminalistična preiskava potekata. V Zagorju je bil najden mrtev novorojenček. Včeraj okoli poldneva so ga našli v kraju Hlevnica, poroča hrvaški Index. Gre za obmejno območje s Slovenijo. Odpeljali so ga na obdukcijo, kjer bodo… »

Slovenija na dnu evrovizijske stavnice, za nami le Albanija in Romunija

Necenzurirano 30.01.2023
Evrovizijske stavnice so že v polnem teku, trenutno nam ne kaže najbolje. Stave na zmagovalca Pesmi Evrovizije so se začele, čeprav velika večina evropskih držav sploh še ni izbrala pesmi. Na stavnicah je 37 držav, tudi letos prepričljivo vodi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem