Kiš s špinačo in feta sirom
RTV Slovenija 30.01.2023 | Oddaja Dobro jutro
Testo: 225 g moke, 2 ščepa soli, 1 jajce, 150 g masla, 2 žlici vode. Nadev: 300 g špinače, česen, 200 g feta sira, 300 g kisle smetane, 2 jajci, sol, poper, pest parmezana.
Za testo vse sestavine na hitro pregnetemo in povežemo v testo. Zavijemo v plastično folijo in pustimo počivati 30 minut. Za nadev sesekljamo česen in ga prepražimo, dodamo še špinačo, nekoliko ohladimo in dodamo preostale sestavine. Testo razvaljamo in damo v pekač. Najprej pečemo 12 minut pri 190 stopinjah, testo pečemo po metodi slepa peka (obložimo testo z alufolijo ali pekipapirjem in posujemo s fižolom, rižem, čičerko ...). Testo damo iz pečice, odstranimo