Stroki ostrega okusa (recept: česnova juha)

Slovenske novice 30.01.2023

Iz česna pripravimo juhe in priloge, kot začimba izostri marsikatero jed, zelenjavno ali mesno; najboljši je svež, na voljo je tudi v prahu.

Česen je izjemno čislana rastlina, ki dobro uspeva tudi v naših krajih. Spada med lukovke in je v sorodu s čebulo, šalotko, porom in drobnjakom. Prav vse omenjene odlikuje oster okus, a česen je najbolj hud. Uporabljamo svežega ali posušenega, kot začimbo ali zelenjavo, vidno mesto zaseda tudi med zdravilnimi rastlinami. Kdor ga goji na vrtu, ve, da s premišljenim gojenjem imamo lahko lastno zalogo vse leto. Česen poberemo in v glavicah posušimo, najbolje ga je

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem