Svet arhiv novic 30.01.2023

Scholz: Ukrajina ne bo dobila nobenega bojnega letala

24ur 30.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz je izključil možnost pošiljanja bojnih letal v Ukrajino. Odločitev prihaja le nekaj dni po tem, ko se je Nemčija po večmesečnih pritiskih in kritikah odločila, da bo v Ukrajino poslala 14 bojnih tankov Leopard 2A6… »

NAPAD Z NOŽEM NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI V BRUSLJU: Trije ranjeni, eden huje (FOTO, VIDEO)

Regional 30.01.2023
V današnjem napadu z nožem na postaji podzemne železnice v evropski četrti v Bruslju je bila ena oseba huje ranjena, dve pa lažje, je po poročanju medijev sporočila belgijska policija, ki je napadalca prijela. "Napad z nožem na postaji Schuman… »

Rio Tintu "žal za preplah", ki ga je povzročil z izgubo radioaktivne kapsule

RTV Slovenija 30.01.2023
Potem ko je Rio Tinto v Zahodni Avstraliji ta mesec izgubil majhno, a nevarno radioaktivno kapsulo, je rudarski velikan izrazil, da mu je "žal za preplah", ki ga je dogodek povzročil. V podjetju dodajajo, da sodelujejo z oblastmi pri iskanju… »

Resno opozorilo: blizu slovenske meje izbruh tega virusa

Zurnal24 30.01.2023
Pozivajo k doslednemu izvajanju ukrepov. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin slovenske rejce obvešča, da so v Avstriji v bližini slovenske meje potrdili izbruh ptičje gripe v gospodarskem obratu z nesnicami. Rejce poziva k… »

V strelskem napadu v Južni Afriki ubitih osem ljudi

RTV Slovenija 30.01.2023
Napadalca, oborožena s strelnim orožjem, sta v nedeljo na praznovanju rojstnega dne v južnoafriškem pristaniškem mestu Gqeberha, nekdanjem Port Elizabethu, ubila osem ljudi, med njimi tudi slavljenca, tri pa ranila. Nagib ni znan, storilca sta na… »

Novi češki predsednik svari pred Rusi

SiolNET 30.01.2023
Češki upokojeni general Petr Pavel, ki so ga Čehi pretekli teden izvolili za novega predsednika države, je velik nasprotnik Putinove Rusije. Med drugim Zahod opozarja, da ruska revanšistična miselnost ni omejena samo na ruskega predsednika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem