Arhiv novic 31.01.2023

ISTOSPOLNI PARI IZENAČENI Z RAZNOSPOLNIMI, NASLEDNJI KORAK: Dostop samskim ženskam do oploditve z biomedicinsko pomočjo

Regional 31.01.2023
Predstavniki Levice in Legebitre so današnji dan označili za poseben, saj so začele veljati spremembe družinskega zakonika, ki izenačujejo istospolne pare z raznospolnimi. Pred družbo je še naloga odprave diskriminacije samskih žensk pri dostopu… »

KPK in vlada se otepata odgovornosti za vse večjo pojavnost korupcije

Nova 24TV 31.01.2023
Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Foto: STA) Slovenija je v lanskem letu na indeksu zaznave korupcije (CPI) ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno, ugotavljajo v nevladni mednarodni organizaciji Transparency… »

Zelenski: Ruski teror mora izgubiti

Delo 31.01.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je poudaril, da mora Ukrajina doseči popolno zmago proti Rusiji, ki je pred skoraj enim letom začela agresijo proti njegovi državi. Kot je dejal v ponedeljek v svojem večernem videonagovoru, mora ruski teror… »

Kako bi šele blestel, če bi bil stoodstotno nared

Delo 31.01.2023
Luka Dončić se je po poškodbi vrnil na igrišče v velikem slogu in se vnovič vpisal v anale lige NBA. Košarkarje Dallasa vendarle čaka težak boj za končnico. V nadaljevanju preberite: Pred dvobojem z Detroitom, zadnjim moštvom v vzhodni… »

Mednarodni denarni sklad optimistično o svetovni gospodarski rasti

SiolNET 31.01.2023
Mednarodni denarni sklad (IMF) je v svojem dopolnjenem poročilu o svetovnih gospodarskih obetih (WEO) izboljšal napoved za letošnjo svetovno gospodarsko rast, in sicer glede na zadnje redno poročilo jeseni lani za 0,2 odstotne točke na 2,9 odstotka… »

Smučarski svet v šoku: plaz usoden za svetovnega prvaka

Zurnal24 31.01.2023
V tragični nesreči s plazom na Japonskem je umrl svetovni prvak iz leta 2015. Svetovni prvak v snežnem žlebu Kyle Smaine (31) je umrl v nesreči s plazom na Japonskem. Kot danes poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na njegovo družino, je… »

Fajon: Pridržana tuja državljana sta pripadnika ruske obveščevalne službe

Primorske 31.01.2023
Tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, sta pripadnika ruske obveščevalne službe, je danes za RTV Slovenija potrdila zunanja ministrica Tanja Fajon. Ob tem je tudi ponovila, da ruskega veleposlanika v Sloveniji za zdaj še ni povabila… »

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop na prazniku

Necenzurirano 31.01.2023
Zakaj ministrica za kulturo čez noč ni več dobrodošla na občinski proslavi kulturnega praznika? "Želim pomiriti našo lokalno politiko" SDS in NSi izgubljata vpliv v občini. V Lukovici pri Domžalah bo jutri zvečer prireditev ob prihajajočem… »

Janković: Energetika Ljubljana do konca aprila ne bo zviševala cen toplote

Delo 31.01.2023
Cena ostaja 79 evrov za megavatno uro, kar je skoraj 20 evrov nižje od zamejene cene, ki jo predvideva vladna uredba. Energetika Ljubljana po zagotovilih ljubljanskega župana Zorana Jankovića tudi ob novih podražitvah ne bo zviševala cen. Cena tako… »

V Melitopolu so “kadirovci” posilili rusko TV propagandistko!

Nova 24TV 31.01.2023
Ruska TV propagandistka Olga Zenkova, ki so jo posilili Kadirovci. (Foto: Twitter) Rusijo pretresa velik škandal. Po poročanju myukraineis so TV voditeljico Zenkovo z NTV napotili v okupirani Melitopol, da posname propagandni prispevek. Med obiskom… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem