Arhiv novic 31.01.2023

Mesec: "Danes je poseben dan"

Zurnal24 31.01.2023
Po besedah ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes poseben dan, saj se je po več kot 30 letih prizadevanj odpravila diskriminacija zoper istospolne pare. Po več kot 30 letih prizadevanj, ki so se začela v civilni družbi… »

KPK rezultati glede na dogajanje niso presenetili

Delo 31.01.2023
V zadnjem letu je korupcija nenehno polnila medijske vsebine, obenem pa v Sloveniji nismo naredili strateških premikov na bolje, so prepričani v KPK. Kot je na spletni strani zapisala Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), danes objavljeni podatki… »

Zelenski: Ruski teror mora izgubiti

Delo 31.01.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je poudaril, da mora Ukrajina doseči popolno zmago proti Rusiji, ki je pred skoraj enim letom začela agresijo proti njegovi državi. Kot je dejal v ponedeljek v svojem večernem videonagovoru, mora ruski teror… »

Prebrisani Dončić po tekmi novinarje takole spravil v krohot

Zurnal24 31.01.2023
Luka Dončić je po izjemnem strelskem večeru, ko je Pistonsom nasul kar 53 točk, še pred začetkom novinarske konference pošteno nasmejal novinarje. Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić se je po poškodbi gležnja vrnil pod obroče… »

Mednarodni denarni sklad optimistično o svetovni gospodarski rasti

SiolNET 31.01.2023
Mednarodni denarni sklad (IMF) je v svojem dopolnjenem poročilu o svetovnih gospodarskih obetih (WEO) izboljšal napoved za letošnjo svetovno gospodarsko rast, in sicer glede na zadnje redno poročilo jeseni lani za 0,2 odstotne točke na 2,9 odstotka… »

Plaz na Japonskem usoden za svetovnega prvaka Smaina

Primorske 31.01.2023
Svetovni prvak v snežnem žlebu Kyle Smaine je umrl v nesreči s plazom na Japonskem. Kot danes poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na njegovo družino, je 31-letnega smučarja prostega sloga in še enega moškega reševalna ekipa v prefekturi… »

Zdaj je potrjeno: pridržana tuja državljana sta pripadnika ruske obveščevalne službe

SiolNET 31.01.2023
Tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, sta pripadnika ruske obveščevalne službe, je danes za RTV Slovenija potrdila zunanja ministrica Tanja Fajon. Ob tem je tudi ponovila, da ruskega veleposlanika v Sloveniji za zdaj še ni povabila… »

Ministrica po "uporu" ni več dobrodošla na proslavi

Zurnal24 31.01.2023
V eni od občin osrednje Slovenije se iskri zaradi občinske proslave. Občina Lukovica, ki jo mnogi dnevni migranti s štajerskega konca pogosto prečkajo na poti v Ljubljano, bo v sredo s proslavo obeležila kulturni praznik. Slavnostna govornica bi… »

V Ljubljani še ne bo podražitve vrtcev?

Dnevnik 31.01.2023
Ljubljanski župan Zoran janković je na današnji tiskovni konferenci zagotovil, da bodo v Mestni občini Ljubljana s podražitvijo vrtcev še nekaj časa počakali. Prvi predlog o podražitvah je napovedal do poletja. Ob tem je zagotovil, da Energetika… »

Škandal v Rusiji: Putinovo propagandistko posilili Čečeni, med njimi tudi nečak razvpitega Kadirova?

Slovenske novice 31.01.2023
Ruske oblasti so prepovedale poročanje o incidentu, vendar je NTV zahtevala preiskavo uradnih organov o primeru. V javnost je pricurljalo pismo ruske televizije NTV, ki trdi, da so njihovo novinarko v zasedenem ukrajinskem Melitopolu posilili Čečeni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem