Zato se ne moremo upreti čokoladi

Slovenske novice 11.02.2023

Obstaja malenkost, ki igra pri zapeljivosti čokolade zelo pomembno vlogo.

Maščoba, ki v tankem sloju pokriva površino čokolade, je v kombinaciji s slino v ustih zaslužna za edinstven užitek. Brbončice na jeziku najprej premami maščoba, nato pa še okus kakava, ki se začne sproščati. To je zaključek ene od raziskav znanstvenikov univerze v Leedsu, ki so odgovorili na vprašanje, zakaj se je tako težko upreti čokoladi. To je torej način, kako se topi v ustih, pri čemer igra pomembno vlogo maščoba, ki je najprej v stiku z jezikom. Hormoni

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem