Kulinarična norost, imenovana flancati

Necenzurirano 16.02.2023

Če so narejeni, kot je treba, so res prava pustna norost: nezdravi kot le kaj, bi rekli sodobni strokovnjaki za prehrano, a pregrešno dobri. Le kako gre to dvoje skupaj? Ne sprašujte in takoj začnite mesiti testo. Maškare prihajajo!

Imen za to preprosto, a tako značilno pustno sladico bi lahko našteli kar nekaj, odvisno pač od krajev, kjer jih pripravljajo. Krhki flancati (najbolj uradno), rožice, štravbe ali kroštole, kot jim pravijo na Krasu. Podobno je z recepti. V vsaki družini jih naredijo nekoliko drugače, po sestavinah in obliki. Osnova pa je enaka, tako kot nepogrešljivi sladkor v prahu, s katerim je treba flancate potresti, ko se po cvrtju ohladijo. Če so narejeni, kot je treba, so

Necenzurirano »

Slovenija, zadnje novice »

Sanje čebele samotarke

Delo pred 45 minutami

Kratka zgodovina možganov

Delo pred 56 minutami

O sporočilu Anžeta Logarja

Delo pred 56 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem