Recept: tolščak v solati

Slovenske novice 21.02.2023

Imenitno se ujame z jogurtom, ki ga začinimo s česnom.

Tolščak ali portulak ima prijeten, nekoliko kiselkast in slan okus, odlično se ujame z jogurtom, kislim mlekom in drugimi mlečnimi izdelki, kombiniramo ga z zelišči in zelenjavo. Potresemo ga po pisani poletni solati, na primer mešani iz paradižnika in paprike. Dodajamo ga tudi drugim jedem, zmešamo ga v razžvrkljana jajca in spečemo omleto, nasekljanega vmešamo v rižoto, tik preden jo odstavimo, dodajamo ga različnim omakam, juham ali enolončnicam ali pa ga

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem