Arhiv novic 13.03.2023

Brez javnega razpisa do 300 tisoč evrov vrednega posla z UKC Ljubljana?

SiolNET 13.03.2023
Revizijska hiša Ernst & Young je za UKC Ljubljana izvedla forenzično preiskavo. Dokument, ki je za zdaj še poslovna skrivnost UKC, po poročanju POP TV razkriva očitne kršitve zakona o javnem naročanju, med drugim razbijanje naročil na manjšo… »

#video Oskarji 2023: Sedem kipcev za Vse povsod naenkrat, štiri za Na Zahodu nič novega

Dnevnik 13.03.2023
Priseljenska drama, oblečena v idejo vesolja, Vse povsod naenkrat je upravičila vlogo favorita in ob enajstih nominacijah zbrala sedem nagrad, vključno za najboljši film. Michelle Yeoh je postala prva Azijka z oskarjem za najboljšo glavno vlogo, v… »

Odmislila motilce in ohranila dobre živce

RTV Slovenija 13.03.2023
Emi Klinec je na 3. tekmi norveške turneje v Lillehammerju uspelo spet stopiti na zmagovalni oder, osvojila je 3. mesto. Nika Križnar je končala na 6. mestu, Katra Komar pa je s 13. mestom postavila najboljši izid kariere. Veliki globus je že oddan… »

Za Mlinotest in Krim le sprehod (foto)

Primorske 13.03.2023
Serijski državni prvak, ljubljanski Krim Mercator, ki je prvo četrtfinalno tekmo odigral vnaprej, se je po drugi zmagi nad Trgo ABC Izolo že uvrstil med najboljšo četverico, ajdovski Mlinotest pa je po 19 golih prednosti na tekmi s Ptujčankami po… »

Nika Kovač ponovno žrtev napada

Delo 13.03.2023
Direktorica Inštituta 8. marec je bila že drugič v nekaj mesecih tarča napada. Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je na družbenem omrežju sporočila, da je bila danes ponovno žrtev napada. »Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem… »

Znano je, za koliko se bosta opolnoči podražila bencin in dizel

SiolNET 13.03.2023
Cena bencina in dizla zunaj avtocest se bosta opolnoči podražila za 1,5 centa- bencin na 1,374 evra in dizel na 1,504 evra. Za 1,9 centa na 1,097 evra se bo podražil liter kurilnega olja. Te cene bodo veljale do 27. marca, so sporočili z ministrstva… »

Golob: Slovenija želi postati BiH-u največja zaveznica na evropski poti

RTV Slovenija 13.03.2023
"Naše glavno sporočilo je, da se je v Bruslju atmosfera glede BiH-a spremenila. Danes je širitev EU-ja postala politični proces, ki ga želimo pospešiti," je na obisku v BiH-u dejal premier Golob in dodal, da želi biti Slovenija njena največja… »

»Ukrajina je postala tretja največja uvoznica orožja na svetu«

Mladina 13.03.2023
Poročilo Mednarodnega inštituta za mirovne raziskave Sipri. V luči vojne v Ukrajini je uvoz orožja v Evropo v zadnjem petletnem obdobju narasel za 47 odstotkov, v evropskih članicah Nata celo za 65 odstotkov. Ukrajina je postala tretja največja… »

Pri spustu s Pece usodna nesreča 48-letnega Slovenca

Necenzurirano 13.03.2023
V nedeljo popoldan se je na avstrijskem delu Pece pripetila huda nezgoda pri turnem smučanju. V lepem popoldnevu sta se 48-letna slovenska državljana po slovenski strani odpravila na vrh Pece. Okoli 17.45 sta se spustila proti Grebanju na avstrijski… »

Bahmut: Prizorišče najbolj krvavih spopadov po drugi svetovni vojni

24ur 13.03.2023
Večmesečna bitka za ruševine Bahmuta je postala najbolj krvava pehotna bitka v Evropi po drugi svetovni vojni, izpostavljajo vojaški analitiki. Ob tem boji med ukrajinskimi in ruskimi silami, ki jih ločuje le Bahmutovka, ne pojenjajo. O… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem