Slovenija arhiv novic 14.03.2023

Sodišče v Minnesoti forsira udeležbo transspolnikov v ženskih športih!

Nova 24TV 14.03.2023
Transspolnik JayCee Cooper, dvigovalec uteži (Foto: Instagram) Del ameriškega sodstva forsira udeležbo bioloških moških (trsnsspolnikov) v ženskih športnih kategorijah. Transseksualec JayCee Cooper je dobil tožbo v Minnesoti, kar mu omogoča… »

FOTO: Avstrijskemu upokojencu so se vdrla tla, padel je v lastno klet

Necenzurirano 14.03.2023
V kraju Rottenmann na avstrijskem Štajerskem jo je včeraj v lastni hiši huje skupil upokojenec. Upokojencu so se pod nogami vdrla tla. Iz dnevne sobe je skupaj s tlemi, ali pa stropom, kakor se vzame, zgrmel nadstropje nižje. Nemočen je obležal v… »

Skrb, da bo šolska reforma le kozmetični popravek

Delo 14.03.2023
Učne načrte že posodabljajo, čeprav nacionalnega programa, ki bo začrtal pot, še ni in ga pripravljajo vzporedno. Koalicijski vrh je danes obravnaval izhodišča šolske reforme. Premier Robert Golob je napovedal, da bo njeno sprejemanje trajalo… »

V Kranju postavili doprsni kip Prešernovega madžarskega sodobnika

Gorenjski utrip 14.03.2023
Mestna občina Kranj je v sodelovanju z veleposlaništvom Madžarske postavila doprsni kip Prešernovega sodobnika Sándorja Petőfija (1823–1849). To je šesti doprsni kip v Parku La Ciotat v Kranju, Prešernovem mestu, na t. i. poti Prešernovih… »

Jelka Godec po obisku Dolenjske: Probleme in ideje bomo prenesli v Državni zbor

Gorenjski utrip 14.03.2023
Poslanska skupina SDS je za svoj drugi terenski obisk izbrala Dolenjsko, kjer so se poslanci srečali z župani v regiji in se seznanili z gospodarskimi in socialnimi izzivi regije. Obisk so zaključili v Novem mestu, kjer jih je sprejel župan Gregor… »

Tom Cruise se ni udeležil oskarjev, je za to kriva Nicole Kidman ali prezaseden urnik?

24ur 14.03.2023
Nedavna podelitev oskarjev je minila brez enega najbolj priljubljenih igralcev Toma Cruisa, ki je bil letos s filmom Top Gun: Maverick nominiran v šestih kategorijah. Zaradi njegove odsotnosti so se pojavile špekulacije o tem, da se zveznik prireditve… »

Najprej poslal dobre želje Gajserju, nato šokiral svet motokrosa

SiolNET 14.03.2023
Niti v Hondi niso pričakovali, da lahko ob odsotnosti Tima Gajserja zmaga na uvodni dirki svetovnega prvenstva v motokrosu. A 24-letni Španec Ruben Fernandez je že lani na nekaj dirkah dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi. "Ko so mi v cilju… »

Odlična Ema le za svetovno prvakinjo

SiolNET 14.03.2023
Slovenska skakalka Ema Klinec je le še malo oddaljena od skupne zmage na prestižni turneji Raw Air. Tej se je danes z drugim dosežkom kvalifikacij še približala, jutri na tekmi na veliki skakalnici v olimpijskem Lillehammerju se ji lahko še bolj. Na… »

Dnevni horoskop za sredo, 15. marca 2023

Zurnal24 14.03.2023
Zadnji krajec simbolizira zaključevanje, zato boste težko pustili karkoli nedokončano. Želeli boste prehitevati ter storiti čim več udarnih korakov. Nakopičena energija bo ves čas spontano silila na plano. Zavedajte se, da se boste na ljubezenskem… »

Voznik poltovornjaka v Quebecu zapeljal v pešce in ubil dva človeka

RTV Slovenija 14.03.2023
Voznik poltovornjaka je v ponedeljek v kanadskem mestecu Amqui v provinci Quebec do smrti povozil dva pešca, devet pa jih je pri tem poškodoval, je sporočila kanadska policija. Pridržali so 38-letnika, ki naj bi dejanje izvedel namerno. Predstavnica… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem