Slovenija arhiv novic 14.03.2023

Plačanci Wagner so začeli mobilizirati nekdanje duševne bolnike in srednješolce

Nova 24TV 14.03.2023
Vodja skupine plačancev Jevgenij Pirgožin (Vir: zajem zaslona, Twitter) Ruska skupina plačancev, znana kot Wagner PMC, naj bi v bitki za Bahmut utrpela izjemno visoke izgube. Ukrajinski mediji poročajo, da naj bi od 45 tisoč borcev, ki so vstopili na… »

Pripravlja se kmečki punt proti Jankovićevemu nasilju nad kmeti in njegovo kanalizacijo

Nova 24TV 14.03.2023
Med gradnjo kanalizacije skozi zajetje pitne vode C0 (Foto: Nova24TV) Pripravljata se dva nova protesta proti ljubljanskemu županu Jankoviću. Prvi, “kmečki punt”, se bo odvil na lokaciji gradnje nevarnega kanalizacijskega kanala. Drugi protest se… »

Poslovanje podjetij Pirc Musarjeve z državo v zvezi z napovedano spremembo ustave je nevarna igra

Nova 24TV 14.03.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob (Vir: STA) Nataša Pirc Musar je bila 13. novembra lanskega leta izvoljena za prvo predsednico Slovenije. Če bi si ob tem mislili, da bodo ob tem njena podjetja prenehala s… »

Premier in Tarča širita lažne novice: Janševa soproga ni nečakinja kirurga Bošnjaka

Nova 24TV 14.03.2023
Predsednik vlade in Tarča širita lažne informacije. (Vir: zajem zaslona, Twitter) Novinarji dominantnih medijev so se v preteklih dneh intenzivno ukvarjali z afero oz. postopanjem kirurga Bošnjaka. Na podlagi dokumentov, ki so jih razkrili slovenski… »

Skrivnostni goljuf, ki je kradel rokopise, je hotel samo "uživati v njih prej kot drugi"

RTV Slovenija 14.03.2023
30-letni Italijan Filippo Bernardini je s tem, da se je izdajal za literarne agente, od raznih pisateljev izvabil več kot tisoč še neobjavljenih rokopisov knjig, tudi del slavnih avtorjev. Pravi, da del nikoli ni nameraval nezakoniti širiti… »

Mundial 2030 v Evropi in Afriki?

SiolNET 14.03.2023
Maroko bo kandidiral za izvedbo svetovnega nogometnega prvenstva leta 2030. V boj za mundial se bo ta država podala s skupno kandidaturi s Španijo in Portugalsko. Novico o tem, da bo Maroko skušal priti do svetovnega prvenstva čez sedem let, je… »

200 milijonov evrov za zdravstvene domove, kdo bo gradil?

24ur 14.03.2023
Zdravstveni domovi so vratarji v zdravstveni sistem, so enotni direktorji in zdravniki domov. Ob pomanjkanju družinskih zdravnikov in medicinskih sester pa jih tareta tudi prostorska stiska in dotrajanost vsaj 40 let starih zidov. Bo 200 milijonov evrov… »

Bo ministrica Asta Vrečko z Niko Kovač preganjala sovražni govor?

Nova 24TV 14.03.2023
Foto: Asta Vrečko Ministrica Asta Vrečko se je s sestala s predstavniki Inštituta 8. marec in Niko Kovač. Na srečanju so govorili o sovražnem govoru in o možnostih sodelovanja. Poslanec Slovenske demokratske stranke Andrej Hoivik je na na… »

Papež: Ideologija spolov je ena najnevarnejših ideoloških kolonizacij

Nova 24TV 14.03.2023
Papež Frančišek je opozoril pred nevarnostjo ideologije spola. (Foto: epa) Papež Frančišek, ki sicer velja za najbolj levičarskega papeža v zgodovini Katoliške cerkve, je v nedavnem intervjuju v rodni Argentini kritiziral radikalno ideologijo… »

Poljska namerava Ukrajini predati lovce MiG-29

Nova 24TV 14.03.2023
Poljska bi v 4 do 6 tednih Ukrajini lahko predala lovce MiG-29. (Foto: Twitter) Zahodni analitiki ocenjujejo, da je Ukrajina doslej izgubila že okoli 120 tisoč ubitih in ranjenih vojakov, okupator pa okoli 200 tisoč. Toda številčno šibkejša… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem