Gastronomski avanturizem v Hongkongu: v iskanju prave kačje juhe

RTV Slovenija 01.04.2023  |  Kaja Sajovic

"Mislil sem vas peljati na pravo kačjo juho za zajtrk, ampak se mi je zdelo, da bi lahko bilo to za koga preveč radikalno?" skomigne Ricardo Chaneton, venezuelski kuhar, ki zadnja leta dela v Hongkongu.

Chaneton, v Franciji izurjen kuharski mojster, je v svoji hongkonški restavraciji Mono precej bližje stari celini kot pa posvojeni. Klasične francoske tehnike, osvojene v sedmih letih dela v Mirazurju, svojčas prvi restavraciji sveta, se mešajo s sestavinami in pridihi Južne Amerike, kar pomeni, da jastoga spremlja svilnata klasična omaka beurre blanc s kakavovo pulpo, vijoličast krompir, urugvajski kaviar, jagnje pa mavrahi, polnjeni s krvavico. Še najbolj

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem