Na izlet na Dunaj: Kosilo, na katero nikoli ne povabiš mame

Dnevnik 26.04.2023  |  Vito Avguštin Vito Avguštin

Ob imenu Dunaj marsikdo pomisli na dunajski zrezek.

Res jih v glavnem mestu sosednje Avstrije vsako leto prodajo enormne količine, a v veliki večini se znajdejo na krožnikih turistov. Dunajčani namreč na prvo mesto najbolj priljubljene hrane postavljajo tafelspitz (kuhano govedino). Gre pravzaprav za jed, ki jo pozna vsaka družina, ki živi na območju Alp – tam enkrat na teden gospodinje skuhajo govejo juho, govedino iz juhe pa potem postrežejo skupaj s krompirjem in hrenom kot glavni obrok. Ampak saj veste, da znajo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem