Nova ideja za vegansko prilogo za piknik: solata z gorčičnim tofujem in pomarančno polivko
SiolNET 15.05.2023
Obljubimo, končna kreacija je ravno tako slastna, kot se sliši v naslovu, pa še priprava je hitra in preprosta. Čeprav gre za vegansko jed, je več kot odlična priloga za vsakogar, sploh če se na žaru že obračajo mesni izdelki, poleg katerih bi radi prigriznili še nekaj svežega. Pisana solata, ki jo je pripravila kulinarična ustvarjalka Nina Zorčič, je izjemno bogata z vitamini, vlakninami in proteini, zato jo lahko postrežete tudi kot glavno jed ob kosilu.
Foto: ETA Za pripravo slastne pomladne solate boste potrebovali naslednje sestavine: Gorčični tofu: 200 g tofuja 1/2 čajne žličke soli 2 jedilni žlici delno mlete gorčice Natureta + dodatni 2 jedilni žlici 1 jedilna žlica javorjevega sirupa + dodatna 1 jedilna žlica 2 jedilni žlici olivnega olja 1/2 čajne žličke popra Pomarančna polivka z gorčico: Foto: ETA sok 1 pomaranče 1/2 čajne žličke soli 50 g olivnega olja 1/2 čajne žličke popra 1 jedilna žlica sezama 2