Nova ideja za vegansko prilogo za piknik: solata z gorčičnim tofujem in pomarančno polivko

SiolNET 15.05.2023

Obljubimo, končna kreacija je ravno tako slastna, kot se sliši v naslovu, pa še priprava je hitra in preprosta. Čeprav gre za vegansko jed, je več kot odlična priloga za vsakogar, sploh če se na žaru že obračajo mesni izdelki, poleg katerih bi radi prigriznili še nekaj svežega. Pisana solata, ki jo je pripravila kulinarična ustvarjalka Nina Zorčič, je izjemno bogata z vitamini, vlakninami in proteini, zato jo lahko postrežete tudi kot glavno jed ob kosilu.

Foto: ETA Za pripravo slastne pomladne solate boste potrebovali naslednje sestavine: Gorčični tofu: 200 g tofuja 1/2 čajne žličke soli 2 jedilni žlici delno mlete gorčice Natureta + dodatni 2 jedilni žlici 1 jedilna žlica javorjevega sirupa + dodatna 1 jedilna žlica 2 jedilni žlici olivnega olja 1/2 čajne žličke popra Pomarančna polivka z gorčico: Foto: ETA sok 1 pomaranče 1/2 čajne žličke soli 50 g olivnega olja 1/2 čajne žličke popra 1 jedilna žlica sezama 2

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem