Piščančja stegna z bučnim pirejem po receptu Evite Antončič
SiolNET 15.05.2023
Pozabite na Chef's table, Michelinove zvezdice in zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja, za več zabave in manj vzvišenih pristopov. Štirje mladi, a z zvezdniškim prahom že začinjeni kuharji so vsak na svoj izvirni kuharski način predstavili štiri recepte, vsakega z enim iz linije piva Union Premium.
Nov teden in nov recept mlade kuharice Evite, ki po izjemni predstavi v finalu tekmovanja MasterChef Slovenije ostaja v kulinariki. Uživa v pripravi slanih jedi, ki jim dodaja sladke komponente. Tokrat je na svojevrsten način pripravila piščančja stegna z bučnim pirejem. PIŠČANČJA STEGNA Z BUČNIM PIREJEM SESTAVINE: 4 piščančja stegna brez kosti, a s kožo 2 šalotki 3 stroki česna 5 žlic sojine omake 2 žlici medu svež timijan 1 maslena buča maslo sezamovo olje sveža