Arhiv novic 21.05.2023

Po Cedeviti Olimpiji brez poraza v finale tudi Helios Suns

SiolNET 21.05.2023
Prvi finalist državnega košarkarskega prvenstva oziroma lige Nova KBM je Cedevita Olimpija, ki je v nedeljo tudi na drugi polfinalni tekmi proti Šenčurju GGD upravičila vlogo favorita, zmagala je z 91:70. Z 2:0 v zmagah so se v finale uvrstili tudi… »

Bahmut ni padel; mediji so izjavo Zelenskega napačno interpretirali, sporočajo iz Ukrajine

Nova 24TV 21.05.2023
Bahmut (foto: epa) Potem ko je pozno v soboto ruska vojska pritrdila navedbam najemniške skupine Wagner, da so v celoti zavzeli Bahmut na vzhodu Ukrajine, je ruski predsednik Vladimir Putin Wagnerju in vojski čestital za zavzetje mesta. Ukrajinski… »

Roglič naredil test, športni direktor Jumbo-Visme vesel

SiolNET 21.05.2023
Dogajanje med favoriti za skupno zmago v 15. etapi Gira se ni stopnjevalo. Vsi se zavedajo, kaj jih čaka zadnji teden Dirke po Italiji. Glavnino pozornosti jemljeta Primož Roglič in Geraint Thomas, vendar bodo tudi drugi iskali svojo priložnost. Eden… »

Obsodbe fašističnega pozdrava v Trstu, dogodek obsodila tudi Pirc Musar

Dnevnik 21.05.2023
Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom. Dogodek je obsodila tudi… »

Kopitar ob slovesu od elite: Včasih veliko vložiš, pa ne dobiš ničesar

Delo 21.05.2023
Slovenski hokejisti ostali praznih rok tudi proti Slovakom in že pred zadnjo tekmo, v ponedeljek proti Kazahstanu, izpadli nazaj v drugi kakovostni razred. V nadaljevanju preberite: Slovenska hokejska reprezentanca se, žal, poslavlja od svetovne elite… »

Volitve v Grčiji: Zmagovalka upa na nove volitve

Dnevnik 21.05.2023
Na grških parlamentarnih volitvah je zmagala vladajoča Nova demokracija premierja Kiriakosa Micotakisa, ki pa ne bo imela absolutne večine. Če Aleksisu Ciprasu na levici ne bo uspelo sestaviti vlade, bodo julija nove volitve, na katerih pa bi zaradi… »

Sergio Llull z neverjetnim metom potopil Olympiakos

Dnevnik 21.05.2023
Košarkarji Reala Madrid so enajstič v zgodovini osvojili naslov prvaka v evroligi. V finalu so z 79:78 ugnali Olympiakos. Najkoristnejši posameznik (MVP) zaključnega turnirja v Kaunasu je postal Edy Tavares. Neverjetna sezona košarkarjev Reala Madrid… »

Po strmoglavljenju nizozemskega letala pri Ogulinu ni preživelih

Primorske 21.05.2023
Nesreče nizozemskega letala Cirrus 20, ki je v soboto med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja, ni preživel nihče, so danes sporočili hrvaški preiskovalci. ZAGREB > Razbitine so našli na Mali Kapeli blizu Ogulina v Karlovški županiji… »

Ukrajini v Hirošimi odprli pot do letal F-16

Dnevnik 21.05.2023
Ob obisku Volodimirja Zelenskega je bila Ukrajina glavna tema vrha G7 na Japonskem, kjer so napovedali urjenje ukrajinskih pilotov za pilotiranje zahodnih bojnih letal. Rusija in Kitajska sta bili tarča kritik držav G7, obe pa sta jih zavračali s… »

Osvežena napoved, takšno vreme bo prihodnji vikend

Zurnal24 21.05.2023
Padavin povsem še ne bo konec. Vremenoslovci na Arsu za ponoči in zjutraj napovedujejo pretežno jasno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem ob šibki burji do 19 stopinj Celzija. Jutri čez dan bo povečini sončno, sredi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem