Arhiv novic 22.05.2023

OPOLNOČI SPREMEMBE ZA VOZNIKE: Kakšne cene goriv lahko pričakujemo v naslednjih 14 dnevih?

Regional 22.05.2023
Cene pogonskih goriv zunaj avtocest se bodo opolnoči spremenile. Liter 95-oktanskega bencina bo cenejši za 0,8 centa in bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju stal 1,382 evra za liter, liter dizla pa bo z 1,426 evra dražji za 0,5 centa. Podražilo se bo… »

POSLOVIL SE JE PESNIK, DRAMATIK IN PREVAJALEC: V 91. letu starosti umrl Veno Taufer

Regional 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so danes za STA potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni oče Mednarodnega literarnega festivala Vilenica ter predsednik… »

Golob: Imamo situacijo, v kateri sklepi, ki jih je programski svet RTV sprejemal, padajo na sodiščih

RTV Slovenija 22.05.2023
"Naša glavna predvolilna obljuba je bila, da bomo RTV Slovenija iztrgali politiki, kateri koli politiki. Ne želim, da je RTV trobilo katere koli desne stranke. Enako si ne želim, da je to trobilo Svobode, in ne bo," je v DZ-ju pojasnil premier Golob… »

Lev v Cvetličarni, devica v Stožicah

Primorske 22.05.2023
Legendarna britanska zasedba Iron Maiden bo konec tedna nastopila v Stožicah. Basist in ustanovni član skupine Steve Harris pa bo s svojim drugim bandom že dan prej nastopil le streljaj stran. Cvetličarna bo tako v soboto gostila zasedbo British Lion… »

Do poznih ur ustavno sodišče še brez odločitve

Dnevnik 22.05.2023
Zaposleni na RTV Slovenija, ki so ujeti v primež ustavnopravne presoje in političnih odločitev, včeraj do poznih ur niso dočakali odločitve ustavnega sodišča o zakonu o RTVS. V minulih dneh se je javna debata osredotočila na vprašanje, ali lahko… »

Nataša Pirc Musar na štiri oči s papežem Frančiškom

Delo 22.05.2023
Zadnji dan njenega obiska v Italiji jo je na zasebno avdienco sprejel papež. Strinjala sta se v zavzemanjih za strpen dialog in za politiko, ki povezuje. Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je ob zaključku svojega obiska v sosednji… »

Zlata rešitev je več pristojnosti ICC

Dnevnik 22.05.2023
Za pregon zločina agresije Rusije na Ukrajino bi bila zlata rešitev Mednarodno kazensko sodišče (ICC), ki bi mu s spremembo Rimskega statuta podelili to dodatno pristojnost, je med delovnim obiskom v Sloveniji ocenil evropski komisar za pravosodje… »

Janša o tem, kdo koga sabotira: "Poglejte, kaj ste lapali dve leti nazaj"

Zurnal24 22.05.2023
Nam bodo razprtije na domačem političnem parketu škodovale tudi v tujini? Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je danes na twitterju okrcal ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in celotno vlado, češ da se odkrito spogleduje s… »

Miami le še zmago oddaljen od finala NBA

Dnevnik 22.05.2023
Trikratne prvake severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat le še ena zmaga loči od vstopa v veliki finale. Na tretji tekmi finala vzhodne konference so namreč pred domačimi gledalci na Floridi zmagali s 128:102 proti Boston Celtics in v boju… »

Ukrajina zanikala vpletenost v napade v ruski regiji Belgorod

RTV Slovenija 22.05.2023
Skupina saboterjev je iz Ukrajine vstopila v obmejno rusko regijo Belgorod, v spopadih pa je bilo ranjenih šest ljudi, je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov, ki je v regiji vzpostavil t. i. protiteroristični režim. Kijev je zanikal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem